Saç Derimdeki Kabuklanma ve Kaşıntı İçin Ne Yapabilirim?

Serdar Güner

Kayıtlı Üye
Selam herkese,

Son birkaç haftadır saç derimde yoğun bir kaşıntı ve kabuklanma problemiyle uğraşıyorum. Özellikle duştan sonra saçımı kuruttuktan sonra, kafa derimde ciddi anlamda kuru döküntüler oluşuyor. İlk başta mevsimsel bir kuruluk ya da geçici bir cilt hassasiyeti sandım ama durum geçmek yerine daha da arttı.

Yaz sıcağında terledikçe bu kaşıntı hissi daha da rahatsız edici hale geliyor. Özellikle geceleri saç derim çok fazla kaşınıyor, bu da uykumu bile etkiliyor.

Şampuanımı değiştirdim, nemlendirici etkili saç ürünleri denedim ama maalesef fazla bir fark göremedim. Kabuklanma hâlâ devam ediyor ve bazen saç derimde küçük yaralar bile oluşuyor.

Bir arkadaşım, bu tür sorunlarda doğal yağlar kullanmanın işe yaradığını söyledi. Özellikle:
gibi şeylerin saç derisini yatıştırdığını ve kepeği azalttığını söyleyenler olmuş. Ama hangisi gerçekten işe yarıyor, hangisi durumu kötüleştirir emin olamıyorum.

👉 Bu problemi yaşayan ve çözüm bulan var mı?
👉 Hangi şampuanlar veya doğal yöntemler size iyi geldi?
👉 Özellikle şu an yaz aylarında kaşıntı ve kabuklanma sorununu nasıl kontrol altına alıyorsunuz?

Kendi tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Gerçekten etkili olan bir çözüm arıyorum. Yardımcı olan herkese şimdiden çok teşekkür ederim 🙏

Merhaba,
Ben de geçen yaz tam olarak senin anlattığın saç derisinde kaşıntı ve kabuklanma sorununu yaşadım. Hatta o kadar kötüydü ki kaşımaktan küçük yaralar bile oluşmuştu.

Şampuan olarak ilk işim, içeriğinde SLS, paraben ve parfüm olmayan bir ürüne geçmek oldu. Ben Bioderma Nodé DS+ kullanmaya başladım. İlk haftadan sonra bile ciddi şekilde rahatlama yaşadım.

Ama asıl farkı doğal aloe vera jeli ile yaptığım masaj gösterdi. Haftada 2 defa duş öncesi saç derime sürdüm, 20 dakika bekletip sonra yıkadım. Hem kaşıntıyı azalttı hem de kabuklanmayı neredeyse sıfırladı.

Tavsiyem şu:
  • Şampuan içeriğine mutlaka dikkat et
  • Aloe vera ya da jojoba yağı gibi hafif, gözenek tıkamayan doğal ürünleri tercih et
  • Saç derine masaj yapmayı ihmal etme
Geçmiş olsun, umarım sen de çözüm bulursun 🙏

Selam,
Ben yıllardır seboreik dermatit ile boğuşuyorum. Yaz aylarında özellikle sıcaklıkla birlikte kaşıntı ve pul pul dökülme beni deli ediyordu. O yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Şampuan denemediğim kalmadı ama bana en iyi gelen kombinasyon şu oldu:
  • Head & Shoulders Clinical Strength (evet, klasik ama işe yaradı)
  • Haftada 2 gün, birkaç damla çay ağacı yağını hindistan cevizi yağıyla karıştırıp saç derime uyguladım
  • 30 dakika bekletip sonra yıkadım
  • Duştan sonra saç derisini kurutmadan hafifçe havlu ile nemli bırakmak da iyi geliyor
İlk başta çay ağacı yağı hafif yanma hissi yapabiliyor ama kaşıntı ve kabuklanma sorununu ciddi oranda azalttı. Hatta bir süre sonra saç derim daha sağlıklı hale geldi.

Denemeni tavsiye ederim ama önce küçük bir bölgede test et mutlaka, alerjin olabilir. Geçmiş olsun kardeşim 🙌

Geri
Üst Alt