Saç Derisindeki Sivilceler İçin Hangi Şampuanlar Etkili?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nurhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nurhan

Kayıtlı Üye
Artık denemediğim şampuan kalmadı. Kepek için olanlar, arındırıcılar, bitkisel olanlar… Ama hiçbiri tam çözüm olmadı. Bazıları ilk hafta iyi geldi, sonra saçım sertleşti ya da sivilce daha da arttı.

Bir arkadaşım “çay ağacı yağı içeren şampuanlar” önermişti, denedim ve fark ettim: gerçekten antiseptik özellikleri var. Ama kokusu çok keskin, uzun vadede beni rahatsız etti.

Doktorum bana salistik asit içeren bir şampuan önerdi, o baya fark yarattı. Özellikle saç derisi yağlıysa bu içerik iyi geliyor. Ama herkesin cildi farklı, deneme yanılma şart.

Siz hangi şampuanla bu sorunu çözdünüz? Gerçekten işe yarayan, saç derisini hem arındıran hem yumuşak tutan bir marka var mı?

Ben La Roche Posay Kerium DS kullanıyorum. Salisilik asitli, kaşıntıyı da sivilceyi de azalttı. Düzenli kullanım çok fark ediyor.

Çözüm
The Body Shop’un tea tree serisini denedim, gerçekten etkili. Çay ağacı yağı antiseptik olduğu için saç derisini temizliyor.

Ben eczaneden Sebamed’in yağ dengesi sağlayan şampuanını alıyorum. Nazik formüllü olduğu için uzun vadede tahriş etmiyor.

Ben ketokonazol içeren şampuan kullandım, mantar kaynaklı sivilceler için doktor tavsiyesiyle. 10 günde sonuç aldım.

Ben doğal sabunlara geçtim, özellikle defne sabunu. Kimyasal azaldıkça saç derim rahatladı. Ama herkeste aynı etkiyi vermeyebilir.

Geri
Üst Alt