Saç Diplerindeki Sivilceler Nasıl Geçer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Şevval
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Şevval

Kayıtlı Üye
Bazen saçımı tararken parmaklarımın ucuna takılan küçük sivilceler moralimi bozuyor. Görünmüyorlar ama hissediliyorlar. Özellikle geceleri kaşındığında uykum bile kaçıyor.

Artık çözüm aramaya başladım. İnternette elma sirkesiyle durulama öneren var, aloe vera sür diyen var. Ama hangisi gerçekten işe yarar bilmiyorum. Bazıları “ilaçlı şampuan kullan” diyor, bazıları “doğal sabun” diyor.

Ben saçımı her gün yıkıyorum çünkü yağlı bir saç tipim var. Ama belki de bu kadar sık yıkamak da zararlı. Şampuanın içeriğine dikkat etsem bile, sonuç aynı.

Siz saç diplerindeki sivilcelerden nasıl kurtuldunuz? Gerçekten işe yarayan bir yöntem, krem veya doğal çözüm öneriniz var mı?

Ben aloe vera jeli kullandım. Duştan sonra saç derisine masaj yaparak sürdüm, iltihapları rahatlattı. Hem kaşıntı azaldı hem sivilceler küçüldü.

Ben eczaneden çinko içeren losyon aldım. 1 hafta içinde fark etti. Cildi kurutmadan arındırıyor. Dermatolog önerisiyle almak en doğrusu.

Ben elma sirkesiyle suyu karıştırıp son durulama suyuna ekliyorum. Antibakteriyel etkisi var. Haftada bir yapınca çok fark ediyor.

Bende sivilceler genelde saç kreminden oluyordu. Saç kremini sadece uçlara sürmeye başladım, bir ayda neredeyse hiç kalmadı.

Ben yağlı saç tipine sahibim, her gün yıkamak hataymış. Dermatolog “2 günde bir yıka” dedi, cildim dengeye geldi.

Geri
Üst Alt