Saç Dökülmesi Olan Erkekler Günlük Şampuanı Ne Sıklıkla Kullanmalı?

Bekir Arifoğlu

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başladıktan sonra en çok kafama takılan konulardan biri yıkama sıklığı oldu. Kimisi her gün yıkama diyor, kimisi 2–3 günde bir diyor. Benim saç derim yağlı olduğu için her gün yıkamak istiyorum ama “çok yıkamak dökülmeyi artırır” diyenler de var.

Açıkçası saç yıkarken daha fazla saç görmek moral bozuyor. Bu yüzden bazen daha az yıkamak istiyorum. Ama bu sefer de yağlanma artıyor. Hangisi daha doğru?

Dökülme yaşayan erkekler yıkama sıklığını değiştirdi mi? Günlük yıkamak zararlı mı?

Saç dökülmesi yaşayan erkekler saçlarını haftada kaç kez yıkamalı?

Saç dökülmesinde yıkama sıklığı kişiye göre değişir. Eğer saç derin yağlıysa her gün yıkamak zararlı değil. Önemli olan nazik ve uygun şampuan kullanmak. Ben her gün yıkıyorum ve dökülme hızında ekstra artış görmedim.

Oyla 0
Yıkarken dökülen saçlar zaten dökülecek olanlardır. Yıkama dökülmeyi başlatmaz. O yüzden sırf saç geliyor diye daha az yıkamak mantıklı değil.

Oyla 0
Aşırı sıcak su ve sert masaj dökülmeyi artırabilir. Ben su sıcaklığını düşürdüm ve daha nazik yıkamaya başladım, saç kalitesi düzeldi.

Oyla 0
Yağlı saç derisi temiz tutulmazsa iltihap ve kepek oluşabilir. Bu da dökülmeyi artırabilir. O yüzden yıkama sıklığını saç tipine göre ayarlamak gerekiyor.

Oyla 0
Doktorum “dökülme varsa temizlikten kaçma” dedi. Uygun ürünle, saç tipine göre yıkamak önemli. Günlük yıkama zararlı değilmiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt