Saç Düzleştiricisi İle Nasıl Maşa Yapılır?

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Düzleştirici ile maşa yapmak kulağa biraz tuhaf gelse de aslında doğru teknikle neredeyse maşayla yapılmış gibi bukleler elde edilebiliyor. İlk denememde çok başarılı olamamıştım çünkü saç tutamlarını ya çok sıkı ya da çok gevşek tutuyordum. Sonra birkaç video izleyip pratik yapınca istediğim sonucu aldım.

Saçtan ince bir tutam alıp düzleştiriciyi diplere yakın tutuyorum, sonra düzleştiriciyi dışa doğru çevirip aşağı doğru kaydırıyorum. Böylece bukleler çok şık ve düzgün çıkıyor. Daha doğal görünüm için kalın tutamlar alıp biraz daha gevşek çevirmek yeterli oluyor.

Avantajı ise tek cihazla hem düz hem dalgalı saç yapılabilmesi. Özellikle seyahate giderken yanına sadece düzleştirici almak büyük kolaylık sağlıyor. Ama yine de dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, ısıya karşı koruma sağlamak. Çünkü bukle yaparken aynı tutam üzerinde düzleştiriciyi biraz daha uzun süre tutmak gerekiyor.

👉 Sizce düzleştiriciyle yapılan maşalar, normal maşaya göre ne kadar kalıcı oluyor?

Ben çoğu zaman düzleştiriciyle maşa yapıyorum çünkü çok daha pratik geliyor. Üstelik yanımda ek cihaz taşımama gerek kalmıyor. Sprey kullanınca gün boyu dayanıyor.

Oyla 0
Düzleştiriciyle maşa yaptığımda bukleler biraz daha doğal görünüyor. Maşa ile yapılan çok belirgin oluyor ama düzleştirici daha salaş bir tarz veriyor.

Oyla 0
Benim saçım düz olduğu için bukleler çabuk açılıyor ama düzleştiriciyle yaptığımda biraz daha kalıcı oluyor. Bence önemli olan saç tipine göre deneme yapmak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt