Saç Ekimi Olmadan Kellik Nasıl Önlenir, Mümkün Mü?

Fatih Keleş

Kayıtlı Üye
Saç ekimi konusu uzun zamandır aklımın bir köşesinde ama açıkçası şu an için sıcak bakmıyorum. Hem operasyon fikri hem de sonrası gözümü korkutuyor. Bu yüzden ekim dışındaki seçenekleri daha çok araştırmaya başladım. “Ekim olmadan da bir şeyler yapılabilir mi?” sorusu kafamı kurcalıyor.

Çevremde ekim yaptıran da var, yaptırmadan süreci yöneten de. Kimisi “tek çözüm ekim” diyor, kimisi de doğru zamanda doğru adımlar atılırsa uzun süre idare edilebileceğini savunuyor. İnternette okuduklarım ise yine çok karışık; bir yanda ilaçlar, diğer yanda destekleyici ürünler ve yaşam tarzı önerileri.

Benim beklentim mucize değil. Saçlarımın eskisi gibi gür olmasını beklemiyorum ama tamamen kel noktaya gelmeden bu süreci kontrol altında tutmak istiyorum. Yanlış şeyler yapıp süreci hızlandırmak da istemiyorum. O yüzden gerçekten deneyimle sabit bilgiler benim için daha değerli.

Bu aşamada net bir fikir edinmek istiyorum. Ne mümkün, ne değil bilerek hareket etmek daha mantıklı geliyor.

Saç ekimi yaptırmadan kellik önlenebilir mi?

Ben ekim yaptırmadım ama dökülmeyi ciddi şekilde yavaşlattım. Doğru tedavi ve düzenli kullanım olunca süreç kontrol altına alınabiliyor. Tamamen önlemek zor ama kel olmadan uzun süre idare edilebiliyor.

Ekim şart değil ama erken ve bilinçli hareket şart. Gerçekçi beklentiyle ilerlersen ekimsiz de süreci yönetebilirsin. Doktor kontrolü ve kan tahlili derken çözüme bir nebze de olsa ulaşabilirsiniz.

Geri
Üst Alt