Saç Ekimi Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Bilal Şanslı

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Ben saç ekimi için artık ciddi ciddi karar vermek üzereyim. Ancak kafamda bir sürü soru işareti var. En çok merak ettiğim konulardan biri de saç ekimi öncesinde nelere dikkat etmem gerektiği. Çünkü operasyon günü her şeyin yolunda gitmesi için hazırlık aşamasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Şimdiye kadar öğrendiklerim şunlar: Operasyondan birkaç gün önce sigara ve alkol bırakılması gerektiği söyleniyor çünkü kan dolaşımını etkiliyormuş ve iyileşme sürecini yavaşlatabiliyormuş. Ayrıca kan sulandırıcı ilaç kullananların mutlaka doktora bilgi vermesi gerekiyormuş. Kahve ve çok fazla çay içmek bile önerilmiyor çünkü tansiyonu etkileyebiliyormuş.

Bir de saçlı deriyi yumuşatmak için bazı klinikler özel şampuanlar veya losyonlar öneriyor. Kimisi de saçları çok kısa kestirmeyin, biz operasyon öncesi ayarlayacağız diyor. Bu yüzden ben son gün berbere gitmeye cesaret edemedim açıkçası. Ayrıca uyku düzeni ve bol sıvı almak da önemliymiş. Operasyondan bir gece önce iyi uyumak gerektiğini sürekli vurguluyorlar.

Benim aklımda kalan en büyük soru şu: Operasyon günü aç mı gitmek lazım, yoksa kahvaltı yapmalı mıyız? Bazı klinikler hafif kahvaltı öneriyor, bazıları “kesinlikle aç gelin” diyor. Açıkçası 6-7 saat sürecek bir operasyon öncesi hiç yemek yememek bana zor gibi geliyor. Daha önce deneyimleyenler varsa bu konuda tavsiye verebilir mi?

Sizce saç ekimi öncesi en çok nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Yaptığınız hatalar oldu mu, “keşke öncesinde şunu bilseydim” dediğiniz bir şey var mı?

Benim doktorum operasyon öncesinde çok net bir liste verdi. Sigara ve alkolü 1 hafta önceden bırakmamı, ayrıca kan sulandırıcı kullanıyorsam kesinlikle söylememi istedi. En önemli şey bence uyku düzeni. Ben bir gün önceden erken yatıp dinlendim, operasyon günü de hafif bir kahvaltı yaptım. Aç gitmek yok dedi, çünkü uzun sürüyor ve kan şekeri düşebilir. Şahsen çok faydasını gördüm, hiç bayılma ya da halsizlik yaşamadım.

Oyla 0
Ben biraz aceleci davranıp saçımı son gün kestirdim, meğer hata etmişim. Çünkü klinik kendi ayarlamak istiyormuş, kök alımı ona göre daha rahat oluyormuş. O yüzden tavsiyem, saçınızı kesmeyin ve doktorunuza bırakın. Ayrıca kesinlikle alkol almamaya dikkat edin, ben son gün alkol aldım, kanama biraz daha fazla oldu. Yani hazırlık süreci gerçekten hafife alınmamalı.

Oyla 0
Benim için en zor kısım sigarayı bırakmak oldu. Doktorum en az 10 gün önceden bırakmamı söyledi. Başta zorlandım ama sonra alıştım. İyi ki bırakmışım çünkü hem kan dolaşımı daha iyi oldu hem de iyileşme daha hızlı ilerledi. Ayrıca operasyon öncesi kesinlikle rahat kıyafetler giyin, tişörtünüzü çıkarıp giymesi kolay olsun. Ben düğmeli gömlek giydim, o çok işime yaradı.

Oyla 0
Ben operasyondan önce biraz araştırma yapıp doktorun gönderdiği listeye sadık kaldım. Alkolü 1 hafta önceden kestim, kahveyi de 3 gün öncesinden bıraktım. Çünkü kafeinin kan dolaşımını hızlandırdığını ve tansiyonu yükseltebildiğini söylediler. Ayrıca operasyon günü spor yapmamamı önerdiler, o yüzden dinlenmeye çalıştım. Kıyafet olarak önü düğmeli bir tişört giymek gerçekten çok rahat oluyor. Yeni başlayacak arkadaşlara tavsiyem: mutlaka doktorun söylediklerini harfiyen uygulayın, farkını görüyorsunuz.

Oyla 0
Geri
Üst Alt