Saç Kesimi Sonrası Hayal Kırıklığı Yaşamamak İçin Ne Yapılmalı?

Mira Sezer

Kayıtlı Üye
Saç kestirmeden önce hep büyük beklentiyle gidiyorum. “Bu sefer kesin içime sinecek” diyorum ama bazen sonuç tam olarak hayal ettiğim gibi olmuyor. Kötü bir kesim bile olmasa, o beklediğim mutluluk gelmeyince ister istemez hayal kırıklığı yaşıyorum. Sanırım asıl sorun sadece saç değil, beklentiyle gerçek arasındaki fark.

Zamanla fark ettim ki çoğu hayal kırıklığı aslında kesimden sonra başlıyor. Kuaförden çıkınca her şey güzel ama eve gelince saçla baş başa kalıyorsun. Günlük halin, kendi aynan, kendi ışığın devreye giriyor. O zaman “acaba hata mı yaptım” sorusu geliyor. Bu döngüyü yaşamaktan gerçekten yoruldum.

Bir yandan da saç kestirmenin keyifli bir şey olmasını istiyorum. Sürekli stresle, pişmanlık ihtimaliyle gitmek istemiyorum. Daha gerçekçi beklentiyle, daha bilinçli davranarak bu hayal kırıklığını azaltmanın bir yolu var mı merak ediyorum.

Saç kesimi sonrası hayal kırıklığı yaşamamak için kesim öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmek gerçekten fark yaratır?

Bence en önemlisi beklentiyi doğru ayarlamak. Saç kesimi hayatı değiştirmiyor ama biz bazen öyle yüklüyoruz. Ben artık “mükemmel olacak” yerine “kullanışlı ve bana uygun olsun” diye gidiyorum. Bu bakış açısı hayal kırıklığını ciddi şekilde azalttı.

Oyla 0
Kesim öncesi ruh hali de çok etkiliyor. Ben stresliyken saç kestirdiğimde sonuçtan hiç memnun olmuyorum. Mümkünse aceleyle değil, gerçekten hazır hissettiğimde gidiyorum. Bu bile fark yaratıyor.

Oyla 0
Kesimden sonra hemen karar vermemek önemli. İlk günlerde saç yabancı geliyor. Ben kendime en az 1 hafta veriyorum. O sürede saçımı yargılamıyorum, sadece gözlemliyorum.

Oyla 0
Kuaförle iletişim çok kritik. Ne istediğini kadar ne istemediğini de net söylemek gerekiyor. Ben bunu yapmaya başladıktan sonra “keşke”lerim azaldı.

Oyla 0
Kuaförüm bana “saç kesimi bir süreçtir” demişti. Kesim öncesi doğru anlatım, kesim sonrası sabır ve küçük alışkanlık değişiklikleriyle hayal kırıklığı yaşamaz oldum. Artık saç kestirmek stres değil, daha keyifli bir deneyim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt