Saç Kesme Makinesi Nasıl Kullanılır? Yeni Başlayanlar İçin Rehber

Fatih Canatar

Kayıtlı Üye
Evde saç kesmeye yeni başlayanlar için en kritik nokta, makineyi doğru şekilde kullanmayı öğrenmek. Ben ilk kez kendi saçımı kesmeye kalktığımda çok dengesiz bir sonuç çıkarmıştım. Çünkü hangi başlık numarasını kullanmam gerektiğini, makineyi hangi yönde hareket ettireceğimi bilmiyordum.

En güvenli yöntem her zaman uzun numarayla başlamak. Örneğin 9 numara ile başlayıp gerekirse kısaltmak daha mantıklı. Çünkü kısa başlıkla kesersen geri dönüşü yok. Ayrıca saçın mutlaka kuru ve taranmış olması gerekiyor. Islak saçta makine kaymıyor, çekme yapıyor.

Makineyi tutarken acele etmemek, yavaş yavaş yukarıya doğru hareket ettirmek gerekiyor. Ense ve yanlarda daha küçük başlıklarla detaylı çalışma yapmak önemli. Üst kısımları daha uzun bırakıp yanları kısa almak da daha doğal bir görünüm veriyor. Ayrıca makineyi kullandıktan sonra mutlaka temizleyip bıçaklarına yağ damlatmak lazım. Bu hem performansı artırıyor hem de makinenin ömrünü uzatıyor.

👉 Sizce saç kesme makinesini ilk kez kullanacak biri nelere dikkat etmeli?

Ben ilk kez kendim saç kesmeye kalktığımda çok hata yaptım. Enseyi dümdüz kesmek yerine hafif yukarıya doğru yuvarlatmak gerektiğini sonradan öğrendim. Ayrıca uzun numarayla başlamak en güvenli yöntem. Şimdi elim alıştı, 10 dakikada kendi saçımı alabiliyorum. Tavsiyem sabırlı olun, acele etmeyin.

Oyla 0
Saç kesme makinesi kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken şey saçın kuru olması. Ben bir kere nemliyken denedim, makine saçları çekip çok canımı acıttı. Ayrıca tek seferde geçmek yerine aynı yerden 2–3 kez geçmek daha eşit sonuç veriyor. Başlangıçta zor ama birkaç denemeden sonra elin alışıyor.

Oyla 0
Ben ense ve yanlarda makine, üst kısımlarda makas kullanıyorum. Çünkü üstler biraz uzun kalınca daha düzgün bir görünüm oluyor. Makineyi hep yukarıya doğru düz kaldırmak yerine hafif yuvarlak hareketlerle çıkmak çok fark ettiriyor. İlk başta korkutucu ama aslında gayet basit, sadece pratik gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt