Saç Kırıkları Uzamayı Gerçekten Engelliyor Mu?

Gamze Doğru

Kayıtlı Üye
Saçımı uzatmaya çalıştığım her dönemde aynı noktada takılıp kalıyorum. Bir süre uzuyor gibi oluyor ama sonra sanki duruyor. Boyu değişmiyor, uçlar inceliyor ve kırıklar çoğalıyor. Bu yüzden de ister istemez “saçım uzamıyor” hissine kapılıyorum. Ama gerçekten uzamıyor mu, yoksa uzadığı halde kırıldığı için mi bana öyle geliyor, emin olamıyorum.

Çevremde bu konuda da çok farklı yorumlar var. Kimi “kırık varsa saç uzamaz” diyor, kimi de “uzar ama görüntüsü uzamıyormuş gibi olur” diye açıklıyor. Benim saçlarım ince telli ve uçları çok hassas. Isıyı azalttım, saçımı daha nazik tarıyorum ama yine de kırıklar tamamen bitmiyor. Bu da moralimi bozuyor çünkü emek veriyorum ama karşılığını alamıyormuş gibi hissediyorum.

Saç uçlarını düzenli kestirmek gerektiğini biliyorum ama her kesimde sanki başa dönüyormuşum gibi geliyor. Kesmeden uzatmak mümkün mü, yoksa kırıklar gerçekten uzamanın önünde bir engel mi, bunu netleştirmek istiyorum. Belki de uzama var ama ben yanlış yere odaklanıyorumdur, bilemiyorum.

Bu konu kafamı gerçekten çok kurcalıyor çünkü saç uzatma sürecinin en motivasyon kırıcı kısmı burası.

Saç kırıkları gerçekten uzamayı engelliyor mu, yoksa saç uzadığı hâlde kırıldığı için mi böyle hissediyoruz?

Ben de yıllarca saçımın uzamadığını düşündüm ama aslında uzuyormuş. Uçlardan sürekli kırıldığı için boyu aynı kalıyormuş gibi görünüyormuş. Kırıkları kontrol altına alınca uzamayı net şekilde görmeye başladım. Yani uzama var ama kırıklar görüntüyü sabitliyor.

Oyla 0
Bence kırıklar doğrudan uzamayı engellemiyor ama motivasyonu bitiriyor. Saç dipten uzuyor, buna engel değil ama uçlar dayanmıyorsa sonuç değişmiyor. Ben bunu kabul edince beklentimi daha gerçekçi ayarladım.

Oyla 0
Kuaförüm bana “saç uzar ama kırıklar uzamayı yer” demişti. Ben düzenli minik kesimler ve uç bakımıyla bu döngüyü kırdım. İlk başta zor ama sonra gerçekten fark ediliyor.

Oyla 0
İnce telli saçlarda bu durum daha belirgin. Ben kalın telli arkadaşlarımla kıyaslayınca farkı gördüm. Aynı bakımı yapmamıza rağmen benim saçım daha çabuk kırılıyor. Bu yüzden uzama süreci daha sabır istiyor.

Oyla 0
Bence kırıkları tamamen yok etmek zor ama azaltmak mümkün. Ben kırıkları kabullenip saçımı korumaya odaklandım. Uzama yavaş ama var. Gerçekçi olmak insanı daha az yıpratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt