Saç Maskesi Haftada Kaç Kez Yapılmalı, Fazla Kullanmak Zararlı Mı?

Binnur Kaya

Kayıtlı Üye
Bir dönem saçlarımı hızlıca toparlamak istedim ve her duştan sonra maske yapmaya başladım. İlk başta harika görünüyordu ama birkaç hafta sonra saçlarım sanki “ağırlaşmış” gibiydi. O zaman anladım ki fazla bakım da zararlı olabiliyor.

Uzmanlara göre saç maskesi haftada 1 veya en fazla 2 kez uygulanmalı. Çünkü maskeler yoğun besleyici içeriklere sahip. Fazla kullanıldığında saç telleri bu kadar fazla nemi ememiyor ve sonuç olarak saç mat, yağlı ya da sönük görünebiliyor.

İnce telli saçlarda bu etki daha da belirgin. Kalın telli, kuru veya işlem görmüş saçlarda ise haftada iki kez yapmak faydalı olabilir.

Ben kendi deneyimimden şunu öğrendim: Az ama düzenli bakım çok daha etkili. Saçın dinlenmesine izin vermek gerekiyor. Aksi halde iyi niyetle yapılan bakım, ters etki yaratabiliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Haftada bir maske yeterli mi, yoksa yıpranmış saçlarda daha sık uygulamak gerek mi?

Kuru saçlara iki kez yapmak iyi geliyor ama her duşta fazla. Ben de aşırı bakım yaptığımda matlaşma yaşamıştım.

Saç maskesi haftada 1–2 kez yapılmalı. Ben ilk zamanlar her duşta yapıyordum, saçım sönüyordu. Şimdi haftada bir yapıyorum, sonuç çok daha iyi.

Çözüm
Benim saçım işlemli, iki kez yapıyorum ama arada mutlaka dinlendiriyorum. Fazla kullanım gerçekten ağırlık yapıyor.

Geri
Üst Alt