Saç Maskesini Haftada Kaç Kez Yapıyorsunuz Kızlar?

Tuğçe Koç

Kayıtlı Üye
Saç maskesi konusu bende tam bir muamma haline geldi. Kimi “haftada bir şart” diyor, kimi “iki kez yapmazsan faydasını göremezsin” diyor, kimisi de “ayda bir bile yeter” diye uyarıyor. Ben de doğal olarak arada kalıyorum. Saçlarım kuruya dönük ama ince telli, o yüzden hem neme ihtiyacı var hem de çabuk ağırlaşıyor.

Başta haftada iki kez maske yapıyordum çünkü saçım ilk günler çok güzel tepki verdi. Ama bir süre sonra saçım sanki maskeye alışmış gibi oldu. İlk baştaki yumuşaklık hissi azaldı, bazı günler saçım daha sönük durmaya başladı. “Acaba fazla mı geliyor” diye düşünmeye başladım. Maskeyi azalttığımda da bu sefer kuruluk geri geliyor gibi hissediyorum.

İnsan ister istemez doğru sıklığı bulmaya çalışıyor ama herkesin saç tipi farklı olunca net bir cevap da yok. Kendi saçımı dinlemeye çalışıyorum ama bazen ne istediğini ben bile anlayamıyorum. Maske yapmadığımda suçluluk hissediyorum, yaptığımda da “fazla mı yaptım” diye düşünüyorum.

Siz saç maskesini haftada kaç kez yapıyorsunuz ve bu sıklığı neye göre ayarlıyorsunuz?

Benim saçım kalın telli ve kuru, o yüzden haftada bir maske bana yetiyor. Daha sık yaptığımda saçım ağırlaşıyor. Uzun süre denedikten sonra şunu fark ettim: Saç maske istiyorsa zaten kendini belli ediyor. Donuklaşıyor, zor taranıyor. O zaman yapıyorum, takvime göre değil.

Ben haftada iki kez yapıyordum ama saçım zamanla sönükleşti. Şimdi 10 günde bir yapıyorum ve daha iyi sonuç alıyorum. Bence maske sıklığı saç tipinden çok saçın o dönemki durumuyla alakalı. Mevsim geçişlerinde biraz artırıyorum mesela.

Saçımı boyattığım dönemlerde haftada iki kez maske yapıyorum, normal zamanlarda haftada bire düşürüyorum. Sürekli aynı sıklıkta yapmak bana iyi gelmedi. Saç bakımı biraz dönemsel olmalı bence, sabit bir kural herkese uymuyor.

Ben maske olayını abarttığımı fark ettim. Sosyal medyada herkes sürekli bakım yapıyormuş gibi görünüyor. Halbuki saçım haftada bir maske ile gayet iyiydi. Daha fazlası bana gereksiz yük oldu. Az ama düzenli benim için daha iyi çalışıyor.

Açıkçası ben saç maskesini ihtiyaç duyduğumda yapıyorum. Haftaya bağlamıyorum. Saçım sertleştiyse, mat duruyorsa yapıyorum. Bazen iki hafta yapmıyorum, bazen haftada bir. Saçımı dinlemeyi öğrenince kafam rahatladı.

Geri
Üst Alt