Saç Modeli Yüzümü Neden Olduğundan Farklı Gösteriyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ayla

Kayıtlı Üye
Bazen aynaya baktığımda yüzümle barışığım ama saçımı değiştirdiğimde sanki yüzüm de değişmiş gibi hissediyorum. Daha sert, daha yorgun ya da daha dengesiz… Aslında yüzüm aynı ama saç modeli algıyı tamamen değiştiriyor. Bu durum beni hem şaşırtıyor hem de düşündürüyor.

Saç modelinin bu kadar etkili olmasını beklemiyordum. Bir kesimle yüzüm daha uzun, başka bir kesimle daha geniş görünüyor. Demek ki saç sadece bir detay değil, yüzün nasıl algılandığını da ciddi şekilde etkiliyor. Ama bunu kontrol edebilmek zor geliyor.

Artık saç kestirirken sadece “yakışıyor mu” değil, “beni nasıl gösteriyor” diye de düşünmek istiyorum. Çünkü yanlış bir modelle kendimi olduğumdan farklı ve daha kötü hissetmek istemiyorum.

Saç modelinin yüzü olduğundan farklı göstermesinin temel sebebi nedir ve bu etki bilinçli şekilde yönetilebilir mi?

Saç yüzün çerçevesi gibi. Çerçeve yanlış olunca içindeki resim de farklı algılanıyor. Ben bunu fark edince saçımı yüzümü dengeleyecek şekilde kestirmeye başladım.

Oyla 0
Keskin çizgiler yüzü daha sert, yumuşak çizgiler daha sıcak gösteriyor. Aynı yüz ama algı tamamen değişiyor. Ben bu farkı kestirdikten sonra net gördüm.

Oyla 0
Ayrım yeri, perçem ve katların yeri yüz algısını ciddi şekilde değiştiriyor. Küçük değişiklikler büyük fark yaratabiliyor.

Oyla 0
Kuaförüm saçın yüzü değiştirmediğini ama yüzün algısını değiştirdiğini söyledi. Bu bakış açısıyla saçımı yüzümü dengeleyecek şekilde kullandım. Artık aynaya baktığımda kendimi daha net görüyorum.

Oyla 0
Geri
Üst Alt