Saç Spreyi mi Jöle mi? Hangisi Daha İyi Tutuş Sağlar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Berk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Berk

Kayıtlı Üye
Uzun süredir saçlarıma düzgün bir şekil verip sabitleyemiyorum. Ne zaman dışarı çıksam, rüzgar esmese bile saçlarım yarım saat içinde dağılıyor. Wax, pomat, jöle, sprey… ne bulduysam denedim ama hâlâ tam istediğim sabitliği yakalayamadım.

Kısa ve sert saç yapım var. Özellikle üst kısımlara biraz hacim verip dik tutmak istiyorum ama ürün ne olursa olsun bir noktadan sonra pes ediyor saçlarım.

Bazıları “jöle en iyisidir” diyor, bazıları ise “spreyle sabitlemeden olmaz” diyor. Açıkçası artık deneme-yanılmadan da sıkıldım.

Sizce gerçekten güçlü tutuş isteyen biri için saç spreyi mi daha etkili, yoksa jöle mi?

İkisini birlikte mi kullanmak lazım? Aranızda net bir çözüm bulan varsa ciddi ciddi öneriye ihtiyacım var.

Aynı mücadeleyi ben de yıllarca verdim, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Özellikle kısa ve sert saç yapısında saçın dik durmasını sağlamak başlı başına bir iş. Ben de jöle, wax, sprey... ne varsa denedim. Sonunda işe yarayan formülü şöyle buldum:

Tek başına ne jöle ne sprey yeterli oluyor. En iyi sonuç kombinasyonla geliyor.

Benim kullandığım yöntem şu:
  1. Önce hacim veren bir ürün (örneğin deniz tuzu spreyi ya da volumizing mousse) ile saçımı hafif nemliyken şekillendiriyorum.
  2. Kuruttuktan sonra mat bir wax ya da pomat ile şekli veriyorum.
  3. En son olarak da güçlü tutuş sağlayan bir saç spreyi (ben Taft Power 7 kullanıyorum) ile sabitliyorum.
Bu üçlüyle saçım sabah verdiğim şekilde neredeyse gün boyu kalıyor. Sadece wax ya da sadece sprey kullanınca dediğin gibi 30-40 dakika içinde saç çökmeye başlıyor.

Sonuç: Sprey şekli kilitliyor, wax form veriyor, ama birlikte kullanıldığında en iyi etkiyi alıyorsun. Denemeye değer, ben bu sistemi oturttuktan sonra başka arayışa girmedim bile.

Umarım sende de işe yarar! 💪🏻

Oyla 0
Geri
Üst Alt