Saç Stilini Sezona Göre Yenilemek Şart Mı?

Hülya Bingöl

Kayıtlı Üye
Her sezon değiştikçe etrafımda aynı cümleleri duymaya başlıyorum: “Bu sezon bu saçlar moda”, “Artık bunu kimse kullanmıyor” gibi. İster istemez insanın aklı karışıyor. Ben de saçımı severek kullandığım bir modeldeyken, bir anda kendimi “Acaba artık demode mi duruyor?” diye sorgularken buluyorum. Oysa birkaç ay önce gayet içime siniyordu.

Bir yandan değişiklik fikri heyecan verici. Mevsim değişince insan ruhen de yenilenmek istiyor, saç bunun en kolay yolu gibi geliyor. Ama her sezon saç kesimini ya da stilini değiştirmek de hem zahmetli hem riskli. Saç hemen uzamıyor, yanlış bir karar uzun süre seninle kalıyor. Sırf trend diye kendime yakışmayan bir modeli taşımak istemiyorum.

Öte yandan küçük dokunuşlarla sezon havası yakalamak mümkün mü, bunu da merak ediyorum. Belki kesimi tamamen değiştirmek yerine ayrımı değiştirmek, hafif bir perçem ya da farklı bir şekillendirme yeterlidir. Saç stilini sezona uydurmak gerçekten gerekli mi, yoksa bu biraz da pazarlama mı, emin olamıyorum.

Saç stilini her sezon yenilemek gerçekten şart mı, yoksa küçük dokunuşlarla aynı modelle devam etmek yeterli olur mu?

Ben her sezon kesim değiştirmiyorum ama ufak değişiklikler yapıyorum. Mesela yazın daha doğal dalga, kışın biraz daha düzgün kullanıyorum. Bu bile yeterince yenilik hissi veriyor, radikal değişime gerek kalmıyor.

Oyla 0
Açıkçası ben sezon trendlerini çok takmıyorum. Bana yakışan bir model bulduysam onunla devam ediyorum. Moda geçiyor ama saçın seninle kalıyor. Kendini iyi hissetmek bence daha önemli.

Oyla 0
Kuaförüm bana her sezon kesim değiştirmek zorunda olmadığımı söylemişti. Küçük dokunuşlarla saç stilini güncellemek yeterli oluyormuş. O günden beri daha rahatım ve pişmanlık yaşamıyorum.

Oyla 0
Ben mevsim geçişlerinde ufak değişiklikler yapmayı seviyorum. Tamamen kesmek yerine ayrımı değiştiriyorum ya da saç aksesuarları ekliyorum. Bu şekilde hem güncel hem de risksiz oluyor.

Oyla 0
Bence bu tamamen kişisel bir şey. Değişiklik seni mutlu ediyorsa güzel ama zorunluluk gibi görmek gereksiz stres yaratıyor. Saç modadan çok senin tarzını yansıtmalı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt