Saç Tellerim Eskisine Göre Daha İnce Geliyor, Bu Değişimin Sebebi Ne Olabilir?

Belkıs

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarıma dokunduğumda tellerin eskisine göre çok daha ince hissettirdiğini fark etmeye başladım. Yoğun bakım yaptığım dönemlerle kıyaslayınca arada ciddi bir fark var. Saçlarım hâlâ dökülüyor ama beni daha çok endişelendiren şey tel kalınlığındaki bu belirgin değişim. Ayna karşısında hacmin azaldığını görmek bile moralimi etkiliyor.

Beslenmem, stres düzeyim ve kullandığım ürünler son aylarda epey değişti. Acaba bu incelme geçici bir durum mu, yoksa daha büyük bir şeyin habercisi mi, karar veremiyorum. Saç tipim zaten ince telliydi ama son dönemde adeta “zayıflamış” gibi duruyor.

Saç tellerinin incelmesiyle ilgili tecrübe yaşayan var mı, sizde neden olmuştu?

Bende saç tellerinin incelme sebebi demir eksikliği çıkmıştı. Ferritin çok düşük olunca saçların hem dökülmesi hem de zayıflaması normalmiş. Takviye başlayınca birkaç ay içinde kalınlık yavaş yavaş geri geldi. Kan tahlili gerçekten çok şey açıklıyor.

Oyla 0
Uzun süre ısıyla şekillendirme yapınca saç tellerim incelmeye başlamıştı. Isıyı azalttım, ısı koruyucu ekledim ve haftada bir protein bakımına geçtim. Yaklaşık bir ay sonra toparlanma başladı. Isı sandığımdan çok daha fazla yıpratıyormuş.

Oyla 0
Saçlarım stres döneminde belirgin şekilde incelmişti. O dönem uykum da bozuktu. Düzen oturunca ve omega-3 ekleyince saç yapısı biraz kendine geldi. Bazen dış bakımdan önce iç destek gerekiyor.

Oyla 0
Ben yanlış şampuan kullanıyormuşum. Arındırıcı şampuanı çok sık kullandığım için saç telleri iyice kurumuş ve incelmiş. Haftalık kullanıma geçince ve daha nemli ürünlere dönünce fark ettim. Küçük değişiklik bile etki ediyor.

Oyla 0
Saç tellerindeki incelme mevsim geçişinde bende de olmuştu. Özellikle bahar aylarında saçım zayıflıyor. Geçici bir şeydi ama yine de keratin içerikli serum kullanınca daha hızlı toparladı. Mevsim etkisini göz ardı etmemek lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt