Saç Yağları Gerçekten Saçı Besliyor Mu Yoksa Efsane Mi?

Kaan Tuncer

Kayıtlı Üye
Saç bakımıyla ilgili araştırma yapmaya başladığımda karşıma en sık çıkan konulardan biri saç yağları oldu. Neredeyse herkesin önerdiği bir yağ var ama bu yağların gerçekten saçı besleyip beslemediği konusunda kafam net değil. Bazıları yıllardır kullandığını ve çok faydasını gördüğünü söylüyor, bazıları ise tamamen boşuna zaman kaybı olduğunu düşünüyor.-

Saçlarım son dönemde daha kuru ve cansız duruyor. Bu yüzden bakım ihtiyacı olduğunu hissediyorum. Ancak saç yağı kullanırsam bunun gerçekten saçın yapısını mı güçlendireceğini, yoksa sadece geçici bir yumuşaklık mı sağlayacağını ayırt edemiyorum. Özellikle erkek saçında bu tür ürünlerin ne kadar etkili olduğu konusu pek net anlatılmıyor.

Bir diğer kafa karıştıran nokta da yağların saça mı yoksa saç derisine mi etki ettiği. Kimi sadece saç uçlarına sürülmesi gerektiğini söylüyor, kimi saç derisine masaj yapılmasını öneriyor. Yanlış kullanımın faydadan çok zarar getirmesinden çekiniyorum.

Doğal ürün algısı insana güven veriyor ama gerçekten işe yarayıp yaramadığını bilmek istiyorum. Bu nedenle teoriden çok gerçek deneyimler benim için daha önemli.

Saç yağları erkeklerde saçı gerçekten besleyen ürünler midir, yoksa etkileri sadece geçici midir?

Ben saç yağı kullandığımda saçlarımın daha yumuşak ve parlak olduğunu fark ettim. Ancak dökülme ya da gürleşme açısından belirgin bir değişim olmadı. Yani besleme etkisi var ama beklentiyi düşük tutmak gerekiyor.

Oyla 0
Saç yağları saç telini besliyor ama kökten mucize beklememek lazım. Ben düzenli kullandım ve saç kalitesi arttı. Daha az kırılma oldu. Bu bile benim için yeterli bir faydaydı.

Oyla 0
Yağı saç derisine uyguladığımda bende ters etki yaptı. Daha çabuk yağlandı. Sonradan sadece saç uçlarına kullanmaya başladım ve daha iyi sonuç aldım. Kullanım şekli gerçekten çok önemli.

Oyla 0
Doğru yağ doğru saç tipinde işe yarıyor. Ben birkaç farklı yağ denedim. Saçıma uygun olanı bulana kadar zaman aldı. Rastgele kullanınca fayda görmek zor.

Oyla 0
Saç yağlarını tek başına çözüm gibi görmek hata olur. Ben bakım amacıyla kullanıyorum. Saçı daha sağlıklı gösteriyor ama dökülme için ana çözüm olmadığını kabul etmek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt