Saçım Tamamen Dökülmüyor Ama Hacmini Kaybediyor, Sebebi Ne Olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Alican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Alican

Kayıtlı Üye
Saçlarım dökülüyor diyemem ama son zamanlarda bariz şekilde hacmini kaybettiğini hissediyorum. Eskiden şekil verdiğimde daha dolgun dururdu, şimdi ne yaparsam yapayım sönük kalıyor.

Duşta ya da tararken avuç avuç saç gelmiyor ama saç telleri daha ince ve zayıf gibi. Bu durum beni daha çok tedirgin ediyor çünkü net olarak “saçım dökülüyor” diyemiyorum ama bir sorun olduğu da ortada.

Son dönemde düzensiz besleniyorum, uykum az ve stresim fazla. Bunların etkisi olabilir mi diye düşünüyorum. Mevsimsel bir durum mu yoksa kalıcı bir sürecin başlangıcı mı olduğunu ayırt edemiyorum.

Çevremdekiler fark etmese bile ben aynada bu değişimi net görüyorum. Ne yapmam gerektiğini bilemediğim için hiçbir şeye başlamadan bekliyorum ama bu da içimi rahatlatmıyor.

Benim yaşadığım gibi saçta incelme ve hacim kaybı yaşayanlar varsa, bunun nedenlerini ve nasıl ilerlediğini paylaşabilir mi?

Erkeklerde saç incelmesi ve hacim kaybı genelde hangi sebeplerden kaynaklanıyor?

Bu durum genelde dökülmeden önceki evre oluyor. Saç teli inceliyor ama henüz dökülme başlamıyor. Benim de böyle başladı, erken müdahale işe yaradı.

Oyla 0
Beslenme çok etkiliyor. Protein ve vitamin eksikliği saç telini direkt zayıflatıyor. Kan tahlili yaptırınca eksiklerim çıkmıştı, sonrasında fark oluştu.

Oyla 0
Stres saç kalitesini ciddi etkiliyor. Bende de hacim kaybı oldu, stres azaldıkça saçlar biraz toparladı ama tamamen eski haline dönmedi.

Oyla 0
Mevsimsel dökülmeyle karıştırılabiliyor ama hacim kaybı genelde daha uzun sürüyor. Dermatolog saç teli kalınlığına bakarak net yorum yapabiliyor.

Oyla 0
Ben de uzun süre “dökülme yok” diye bekledim. Sonra geç kaldığımı fark ettim. En azından kontrol ettirmek süreci netleştiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt