Saçımın Eski Enerjisini Nasıl Geri Kazanırım?

Sibel Aydeniz

Kayıtlı Üye
Bir zamanlar saçlarım dolgun, canlı ve güçlüydü. Ancak son birkaç yıldır saçlarımın yorgun, cansız ve mat göründüğünü fark ettim. Hem fiziksel hem de duygusal olarak yoğun geçen bir dönemden sonra, saçlarım da sanki enerjisini kaybetti. Ne kadar bakım yaparsam yapayım, eski parlaklığını ve canlılığını geri getirmekte zorlanıyorum. Yavaş yavaş dökülmeler de başladı ve bu durum beni oldukça endişelendiriyor.

Saçlarımın eski enerjisini ve canlılığını geri kazanmak için ne yapabilirim?

Aynı duyguları yaşadım ve seni o kadar iyi anlıyorum ki... Benim de bir dönem hem iş hem özel hayat tarafında çok yorucu günlerim oldu. İlk başta anlamadım ama zamanla saçlarımın o eski dolgunluğu, parlaklığı gidince fark ettim.

Her şeyi denedim: yağlar, maskeler, serumlar… Ama saçımın "içten" yorgun olduğunu fark ettim. Asıl değişim, kendime biraz daha iyi bakmaya başladığımda geldi.

İlk adım olarak bir kan tahlili yaptırdım. Sonuçlar: D vitamini, ferritin (demir) ve biotin değerlerim düşük çıktı. Doktorun verdiği desteklerle birlikte 3 ay sonra saçlarım daha az dökülmeye başladı.
Ek olarak haftada 2 kez besleyici maske (keratin + argan içerikli) ve her duş sonrası sülfatsız şampuan kullanıyorum.

Ama en önemlisi: stresi azaltmaya çalışmak. Kolay değil biliyorum ama saç ruh halimizi resmen yansıtıyor. Biraz kendine dön, saçların da toparlanacaktır.

eninle çok benzer bir süreçten geçtim… Bir dönem gerçekten saçlarıma bakınca yorgunluğumu hissediyordum. Ne yaparsam yapayım o eski “hayat dolu” hali yoktu. Sonradan anladım ki saç sadece dış bakım değil, tamamen içeriden beslenmeyle ve ruh haliyle alakalı.

Ben bir süre ilaç takviyelerinden uzak durup doğal çözümlere odaklandım. Özellikle şu ikisi fark yarattı:
  1. Isırgan otu çayı içmeye başladım, günde bir bardak. Hem saç döngüsünü destekliyor hem vücuda enerji veriyor.
  2. Haftada 1 kez soğan kabuğu suyu ile durulama yaptım. İlk başta kulağa ilginç gelebilir ama dökülmeyi ciddi şekilde azalttı.
Bir de egzersiz yapmaya başladım. Saçlara değil ama kan dolaşımına etkisi olduğunu söylüyorlardı. Cidden saç derimde bile bir canlılık hissetmeye başladım.
Mucize yok ama düzenli olunca gerçekten saçlar toparlanıyor. İnan bana, bu dönem geçecek ve saçların yeniden ışıldayacak 🌿

Geri
Üst Alt