Saçlar Neden Sertleşir? Yumuşatıcı Bakım Ürünleriyle Çözüm

Elif

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar merhaba,

Son zamanlarda saçlarım çok sertleşti. Özellikle sık sık ısı ile şekillendirme, boya ve yanlış ürün kullanımı bu duruma sebep olmuş olabilir. Saç telleri kurudukça daha zor taranıyor ve mat bir görüntü ortaya çıkıyor.

Okuduğum kaynaklara göre saçların sertleşme nedeni genelde nem kaybı. Bunu gidermek için yumuşatıcı saç ürünleri, doğal yağlar ve keratin bakımı öneriliyor. Özellikle sülfatsız şampuan ve saç kremi kombinasyonunun saç yapısını güçlendirdiği söyleniyor.

Sizce saçların sertleşmesini önlemek için en etkili ürün hangisi?

Ben saç sertleşmesini önlemek için soğuk suyla durulama yöntemini kullanıyorum. Duşu sıcak suyla alıyorum ama en son saçlarımı mutlaka soğuk suyla duruluyorum. Bu, saç tellerini kapatıyor ve daha yumuşak his veriyor. Yanına hafif nemlendirici bir saç spreyi ekleyince etkisi artıyor.

Oyla 0
Benim çözümüm düzenli olarak elma sirkesi ile saç durulama oldu. Haftada bir kez, suyla seyreltilmiş sirkeyi saç diplerine uyguluyorum. Hem saçın pH dengesini sağlıyor hem de sertliği alıyor. İlk başta kokusuna alışmak zor ama yumuşaklık açısından çok işe yarıyor.

Oyla 0
Ben özellikle saç fırçasını değiştirdikten sonra fark ettim. Sert plastik fırçalar saçı daha da yıpratıyor. Doğal kıllardan yapılmış saç fırçası kullanmaya başladım, saç tellerim daha az kırılıyor ve daha yumuşak oluyor. Saç bakım ürünüyle birlikte bu küçük değişim bile çok fark ettiriyor.

Oyla 0
Saç sertleşmesini önlemek için beslenmeye dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum. Omega-3 içeren yiyecekler (balık, ceviz vs.) saç sağlığı için çok önemli. Ben bir de düzenli biotin takviyesi kullanıyorum, saç daha güçlü ve yumuşak hale geldi. Dıştan bakım kadar içten beslenme de etkili oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt