Saçlarım Çok Mat Görünüyor, Canlılık Nasıl Kazandırılır?

Nilay Aksoy

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarıma baktığımda ilk fark ettiğim şey matlık oluyor. Temiz ama cansız duruyor, sanki ışığı hiç yansıtmıyor. Eskiden daha parlak görünen saçlarım şimdi ne yapsam aynı donuk ifadede kalıyor. Şampuan değiştiriyorum, maske yapıyorum ama sonuç ya çok kısa sürüyor ya da hiç fark etmiyor gibi.

Saçım yağlı da değil, aşırı kuru da sayılmaz ama yine de sağlıklı durmuyor. Isıyı azalttım, hatta neredeyse hiç kullanmıyorum ama bu da tek başına yeterli olmadı. Belki de saçım nemsiz ama nem verdiğimde bu sefer ağırlaşıyor. Bu dengeyi kurmak gerçekten zor. Parlaklık veren ürünler ilk anda güzel gösteriyor ama birkaç saat sonra saçım sönüyor.

Bir de “saçın doğal yapısı mat” deniyor ama eskiden bu kadar mat değildi diye hatırlıyorum. O yüzden tamamen kabullenmek istemiyorum. Canlılık veren şey gerçekten ürün mü, yoksa bakım rutini mi, beslenme mi bilmiyorum. Herkes başka bir noktaya dikkat çekiyor.

Aynaya baktığımda saçımın sağlıksız görünmesi moralimi düşürüyor açıkçası. Abartılı parlaklık istemiyorum ama daha canlı, daha sağlıklı bir görüntü mümkün mü merak ediyorum.

Mat görünen saçlara gerçekten canlılık kazandırmak mümkün mü, sizde ne işe yaradı?

Benim saçım da uzun süre mat görünüyordu. Sonradan fark ettim ki sorun nem eksikliğiymiş. Ağır maskeler yerine daha hafif, nem odaklı ürünler kullanınca saçım daha canlı durmaya başladı. Parlaklık hemen gelmedi ama zamanla fark edildi.

Oyla 0
Matlık bende sert şampuanlardan kaynaklanıyormuş. Daha nazik bir şampuana geçince saçın dokusu bile değişti. Bazen tek bir ürün değişikliği yeterli olabiliyor.

Oyla 0
Ben saçımı durulama aşamasında çok sıcak suyla yıkıyordum. Ilık suya geçince saçımın matlığı azaldı. Küçük bir detay ama etkisi büyük oldu.

Oyla 0
Saçım boyalı olduğu için matlık kaçınılmaz sanıyordum. Ama düzenli nem bakımı ve arada asidik durulama yapmak fark yarattı. Tam parlaklık değil ama sağlıklı bir canlılık geliyor.

Oyla 0
Bende canlılık en çok beslenmeyle bağlantılı çıktı. Su tüketimi azaldığında saçım hemen matlaşıyor. Dış bakım kadar içerden destek de önemliymiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt