Saçlarım Ne Kadar Bakım Yapsam Da Canlanmıyor, Umut Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Saçlarımla ilgili en umutsuz hissettiğim nokta sanırım burası. Ne kadar bakım yaparsam yapayım, saçlarım bir türlü canlanmıyor. Maske yapıyorum, yağ sürüyorum, kuaförde bakım yaptırıyorum ama sonuç hep aynı: ilk gün biraz daha iyi, sonra yine sönük, mat ve yorgun bir görüntü. Bu da beni “acaba saçlarım artık toparlanamayacak kadar mı yıprandı” diye düşündürüyor.

Eskiden saçlarım daha az bakım görmesine rağmen daha sağlıklıydı. Şimdi ise her şeye rağmen karşılığını alamamak insanın moralini bozuyor. Bazen yanlış ürün kullandığımı düşünüyorum, bazen de saçlarımın gerçekten dinlenmeye ihtiyacı olduğunu. Ama neyi azaltmam, neyi bırakmam gerektiğini tam olarak kestiremiyorum.

Bu noktaya gelip de saçlarını tekrar canlandırabilenlerin deneyimleri benim için çok kıymetli.

Ne kadar bakım yapmasına rağmen saçlarını canlandırabilen oldu mu, bu noktadan sonra umut var mı?

Ben de bir dönem “hiçbir şey işe yaramıyor” noktasına gelmiştim. Sonra bakım rutinimi sadeleştirdim. Daha az ürün, daha düzenli bakım yapınca saçlarım yavaş yavaş toparladı.

Oyla 0
Bende sorun fazla müdahaleymiş. Sürekli bir şey sürmek saçı daha da yoruyormuş. Bir süre saçımı rahat bıraktım, sadece temel bakım yaptım. O zaman fark etmeye başladım.

Oyla 0
Saçların canlanması bazen aylar alıyor. Ben kısa sürede sonuç beklediğim için umutsuzluğa kapılmışım. Sabredince ve düzenli devam edince sonuç geldi.

Oyla 0
İçten destek de çok önemli. Beslenme, su tüketimi, vitaminler… Ben sadece dıştan bakımla olmuyormuş onu anladım. İçten destek ekleyince saçlarım daha güçlü görünmeye başladı.

Oyla 0
Umut var ama beklentiyi gerçekçi tutmak lazım. Saçlarım tamamen eski haline dönmedi ama artık yıpranmış gibi durmuyor. Bu bile benim için yeterli oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt