Sakal Altı Sivilcelerinden Kurtulmanın En İyi Yolu Nedir?

Kaan Bilir

Kayıtlı Üye
Yaklaşık iki haftadır sakal altımda sivilceler çıkmaya başladı. Önceden ara sıra olurdu ama bu sefer baya arttı. Özellikle tıraştan bir gün sonra kızarıyor, sonra ucu sertleşiyor. Ne yaptıysam geçmedi. Jilet değiştirdim, tıraş sabununu değiştirdim, hatta yüzümü sadece suyla yıkamayı bile denedim.

Cildim yağlı sayılmaz ama sakal uzadıkça kaşınıyor ve elim sürekli oraya gidiyor. Belki de fark etmeden tahriş ediyorum. Bazen sivilcenin üstü kabuk bağlayıp yara gibi kalıyor, sonra yenisi çıkıyor. Açıkçası moralimi bozdu.

Bazı arkadaşlar “tıraş bıçağını sıcak suda beklet”, bazıları “antibakteriyel sabun kullan” diyor ama kimse tam net bir şey söyleyemiyor. Cilt doktoruna gitmeyi düşünüyorum ama önce kendi kendime bir çözüm bulabilir miyim diye sormak istedim.

Sizce sakal altı sivilcelerinden kurtulmanın en etkili yolu ne? Gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı?

Çözüm
Aynı sorunu yaşadım, çözümü basit ama düzenli uygulamak gerekiyor. Her tıraş sonrası yüzümü soğuk suyla yıkayıp antibakteriyel jel sürüyorum. Jiletimi her seferinde değiştiriyorum, bir de haftada 2 kez peeling yapıyorum. İlk haftada azaldı, bir ayda tamamen geçti. Bence temizlik + doğru ürün kombinasyonu yeterli oluyor.
Benim de bir dönem aynıydı. Meğer tıraş olurken jileti bastırıyormuşum. O yüzden kökler tahriş oluyordu. Artık tıraş sonrası soğuk suyla yüzümü yıkıyorum, sonra nemlendirici sürüyorum. Baya azaldı.

Oyla 0
Ben antibakteriyel sabuna geçtim, ciddi fark etti. Normal sabun cildi kurutuyor, sonra daha çok sivilce yapıyor. Bir de sakal fırçasını düzenli temizlemek lazım, bakteriler orada birikiyor.

Oyla 0
Bende jilet değil, tıraş sonrası losyon tetikliyormuş. Alkol bazlı olduğu için yakıyor ve cildi kurutuyordu. Şimdi aloe veralı nemlendirici kullanıyorum, hem tahrişi azalttı hem sivilceyi.

Oyla 0
Sakalı çok sık kesmemeye çalış. Cilt toparlanmadan sürekli jilet vurmak sivilceleri artırıyor. Ben aralığı biraz uzattım, sonra da termal su spreyiyle rahatlatmaya başladım. Şimdi neredeyse hiç çıkmıyor.

Oyla 0
Aynı sorunu yaşadım, çözümü basit ama düzenli uygulamak gerekiyor. Her tıraş sonrası yüzümü soğuk suyla yıkayıp antibakteriyel jel sürüyorum. Jiletimi her seferinde değiştiriyorum, bir de haftada 2 kez peeling yapıyorum. İlk haftada azaldı, bir ayda tamamen geçti. Bence temizlik + doğru ürün kombinasyonu yeterli oluyor.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt