Sakal Bakımı İçin Hangi Markanın Ürünlerini Tavsiye Edersiniz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Haluk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Haluk

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır sakal uzatıyorum ama düzgün bir bakım rutini oturtamadım. Sakal uzadıkça hem şekli bozuluyor hem de altındaki cilt kuruyup kaşınmaya başlıyor. Herkes başka bir ürün öneriyor: biri “sakal yağı şart” diyor, diğeri “şampuan kullanma, kurutur” diyor. İnternette bin tane marka var ama hangisinin gerçekten işe yaradığını anlamak zor.

Bir ara marketten bir ürün aldım, “doğal içerikli” yazıyordu ama kokusu ağırdı, bir de yüzümü yağ gibi yaptı. Sonra argan yağı içeren bir ürün denedim, o biraz yumuşattı ama kalıcı olmadı. Sakalım sert, bazı bölgelerde seyrek, bazı yerlerde fazla yoğun. İstediğim o derli toplu, düzgün görünümü bir türlü yakalayamadım.

Bazı arkadaşlarım profesyonel markalardan alıyor, fiyatları epey yüksek ama “bir şişe aylarca gidiyor” diyorlar. Ucuz ürünler de var, ama genelde ya koku dayanılmaz oluyor ya da ciltte sivilce yapıyor. Gerçekten sakal bakımında fiyat mı kaliteyi belirliyor, yoksa uygun fiyatlı ama iyi içerikli markalar da var mı?

Sakalına özen gösteren biri olarak siz ne kullanıyorsunuz?

Gerçekten etkisini fark ettiğiniz sakal bakım markası hangisi oldu?

Ben Proraso’nun yağını kullanıyorum. İtalyan markası, hafif mentollü. Sakalı yumuşatıyor ama yağlı his bırakmıyor. Özellikle duş sonrası sürünce fark ediyor, düzenli kullanımda parlaması bile değişiyor.

Oyla 0
Ben “The Groomed Man Co.” markasına geçtim, fiyatı biraz yüksek ama içerik temiz. Argan ve jojoba yağı karışımı var. Kaşıntı tamamen geçti. Sakal daha düzenli uzamaya başladı.

Oyla 0
Ben Bulldog’un sakal bakım ürünlerini kullanıyorum. Şampuanı ayrı, yağı ayrı. Özellikle şampuan kısmı iyi; cildi kurutmuyor, kepek de yapmıyor. Kokusu da sade. Fiyatına göre performansı çok iyi.

Oyla 0
Ben uzun süre farklı markalar denedim ama en sonunda kendi karışımımı yaptım. Tatlı badem yağı ve E vitamini ampulü karıştırıyorum. Cilt altı nemleniyor, sakal daha yumuşak oluyor. Ucuza da geliyor.

Oyla 0
Ben L’Oréal Men Expert’in sakal serisini kullanıyorum. Özellikle balsamı güzel, hem yumuşatıyor hem de tıraş sonrası kızarıklığı alıyor. Düzenli kullanınca sakalın parlaklığı ve şekli fark ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt