Sakal Serumu Gerçekten İşe Yarıyor Mu?

Ahmet Bey

Kayıtlı Üye
Sakal serumları her yerde: reklamda, sosyal medyada, hatta markette bile görüyorum artık. “Bir ayda boşluk kalmaz!” diyorlar ama bana pek inandırıcı gelmiyor. Bir ara ben de aldım, biotinli, kafeinli bir serum. Kokusu fena değil ama sürünce yapış yapış bir his bırakıyor. Düzenli kullanmak da zor, her gün sür, bekle, yıka… Bir yerden sonra insan sıkılıyor.

İlk birkaç hafta hiçbir fark göremedim. Sonra sanki minik tüyler çıktı ama emin olamadım. Kafamda hep aynı soru: acaba gerçekten etkili mi yoksa tesadüf mü? Bazı arkadaşlar “derma roller’la birlikte kullanırsan işe yarıyor” diyor, bazıları “tamamen pazarlama numarası” diyor. Herkesin genetiği, yaşı, cilt tipi farklı. Benim için işe yaramazsa, belki başkası fark eder.

Yani açıkçası hâlâ emin değilim. Belki düzenli kullansam daha iyi sonuç alırdım ama bir noktada insan motivasyonunu kaybediyor. Yine de tamamen çöpe atılacak bir şey gibi de gelmiyor. Siz ne diyorsunuz? Sakal serumu gerçekten işe yarıyor mu, yoksa sadece umut satıyorlar mı?

Çözüm
Benim fikrim şu: sakal serumu tek başına mucize değil ama destek olarak işe yarıyor. Derma roller sonrası kullandım, serum ciltte daha iyi emildi. Yaklaşık 6 hafta sonra boşluklarda yeni tüyler çıktı. Gerçek fark düzenli kullanımda. “Bir ayda sakal çıkarır” lafına inanma ama istikrarla sonuç alınır.
Ben de aynı düşüncedeydim ama derma roller’la birlikte kullanınca fark ettim. Serum tek başına etkili değil, ama cilt uyarıldığında daha iyi emiliyor. Düzenli olunca işe yarıyor.

Oyla 0
İki farklı serum denedim, biri işe yaradı biri yaramadı. Markaya göre fark var. Biotin ve kafein içeren olanlar daha etkili gibi. Herkesin cilt tipi farklı, sabır önemli.

Oyla 0
Serumlar biraz psikolojik bence. Sürdükten sonra “çıkıyor” hissi geliyor ama genetik zayıfsa ne yapsan olmuyor. Ben vitamin takviyesiyle birlikte kullandım, o zaman az da olsa fark gördüm.

Oyla 0
Benim cildim kuru olduğu için serum iyi geldi. Tüyleri güçlendirdi ama yeni çıkarmadı. Beklentiyi düşük tutmak lazım, doluluk istiyorsan başka yöntem şart.

Oyla 0
Benim fikrim şu: sakal serumu tek başına mucize değil ama destek olarak işe yarıyor. Derma roller sonrası kullandım, serum ciltte daha iyi emildi. Yaklaşık 6 hafta sonra boşluklarda yeni tüyler çıktı. Gerçek fark düzenli kullanımda. “Bir ayda sakal çıkarır” lafına inanma ama istikrarla sonuç alınır.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt