Sakal Uzatma Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Arda Kılıç

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir buçuk aydır sakal uzatıyorum ama açık söyleyeyim; sabır işiymiş. Başta “biraz sabredince şekil alır” dediler ama şu an sadece dağınık, sert ve kaşındıran bir hal aldı. Yanak kısımları seyrek, çene kısmı uzuyor ama kontrolsüz gidiyor. Hani “erkek sakalı” dedikleri cool görüntü yok, tam tersi karışık bir yığın gibi duruyor.

Kaşıntı kısmı en kötüsü. Geceleri bile rahatsız ediyor. Arada tıraş etsem yeniden başa dönecek diye korkuyorum. Bazıları “yağ sür, yumuşar” diyor ama yağ sürünce de cilt ağırlaşıyor. Bir de sakalı taramak gerektiğini söylüyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum.

İşin doğrusu, bu süreci nasıl daha rahat geçireceğimi bilmiyorum. Ne kadar uzatmak lazım, ne zaman şekil vermek gerekir, kaşıntı ne kadar sürer… hiçbirini kestiremiyorum.

Sizce sakal uzatma sürecinde nelere dikkat etmek gerekiyor? Gerçekten işe yarayan bir rutin var mı?

Çözüm
Ben bu süreci üç ayda atlattım. İlk haftalar kabustu ama pes etmedim. Günde bir kez tarıyorum, haftada iki kez doğal yağ karışımıyla masaj yapıyorum. Kaşıntı ikinci ayda tamamen geçti, sakal yumuşadı. Sabır, bakım ve düzenli temizlik bu işin anahtarı.
Kaşıntı en zor kısım ama geçiyor. İlk 4–5 hafta dayanmak gerekiyor. Ben argan yağıyla masaj yaptım, hem yumuşattı hem kaşıntıyı azalttı. Sakalı her gün taramak da düzen sağlıyor.

Oyla 0
Tıraş etme, sabret. Sakal belli bir uzunluğa gelmeden şekil vermeye çalışma. Ben üç ay boyunca dokunmadım, sonra düzeltince istediğim görüntü çıktı. Süre önemli.

Oyla 0
Sakal uzatma sürecinde en çok yapılan hata sabırsızlık. Ben haftada iki kez nemlendirici sürüyorum, ara sıra da peeling yapıyorum. Hem cilt rahatlıyor hem kaşıntı azalıyor.

Oyla 0
Yağ sürmek işe yarıyor ama fazla değil. Parmak ucuyla az miktar yeterli. Aksi halde gözenek tıkanıyor. Bir de bol su iç, cilt kuruyunca sakal sertleşiyor.

Oyla 0
Ben bu süreci üç ayda atlattım. İlk haftalar kabustu ama pes etmedim. Günde bir kez tarıyorum, haftada iki kez doğal yağ karışımıyla masaj yapıyorum. Kaşıntı ikinci ayda tamamen geçti, sakal yumuşadı. Sabır, bakım ve düzenli temizlik bu işin anahtarı.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt