Emre Ergin
Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır sakalımı uzatıyorum ama sertleştiği için hem kaşındırıyor hem de şekilsiz duruyor. Özellikle bıyık kısmı kuruyor, aşağı doğru inmek yerine kabarıyor. İnternette o kadar çok yağ önerisi var ki hangisinin işe yaradığını anlamak imkânsız. Argan, jojoba, tatlı badem, hint yağı... Hepsini denemeye kalksam küçük bir laboratuvar kurmam lazım.
Bir süre hint yağı kullandım ama kıvamı çok yoğun, sürmesi zor. Badem yağı daha hafif ama etkisi kısa sürüyor gibi. Argan yağı hoşuma gitti çünkü hem yumuşattı hem kokusu güzel ama fiyatı biraz tuzlu. Bazıları karıştırarak kullanıyor, “şu kadar damla ondan, biraz bundan” diye formül veriyor ama o da denge işi.
Benim istediğim şey; hem sakalı yumuşatacak, hem ciltte kaşıntı yapmayacak, hem de şekil vermeyi kolaylaştıracak bir yağ. Doğal olsun istiyorum ama sahte ürün çok, hangisine güveneceğimi bilemedim.
Sizce gerçekten işe yarayan, uzun vadede fayda gösteren bir bakım yağı var mı?
Bir süre hint yağı kullandım ama kıvamı çok yoğun, sürmesi zor. Badem yağı daha hafif ama etkisi kısa sürüyor gibi. Argan yağı hoşuma gitti çünkü hem yumuşattı hem kokusu güzel ama fiyatı biraz tuzlu. Bazıları karıştırarak kullanıyor, “şu kadar damla ondan, biraz bundan” diye formül veriyor ama o da denge işi.
Benim istediğim şey; hem sakalı yumuşatacak, hem ciltte kaşıntı yapmayacak, hem de şekil vermeyi kolaylaştıracak bir yağ. Doğal olsun istiyorum ama sahte ürün çok, hangisine güveneceğimi bilemedim.
Sizce gerçekten işe yarayan, uzun vadede fayda gösteren bir bakım yağı var mı?