Sakal Yağı Gerçekten İşe Yarıyor Mu, Kullanan Var Mı?

Ergin Türk

Kayıtlı Üye
Bir süredir sakal yağı kullanıp kullanmamak arasında gidip geliyorum.

Bazı arkadaşlarım “çok fark ettiriyor” diyor, bazılarıysa “tamamen pazarlama işi” diye geçiyor.

Açıkçası kafam karıştı.

Sakalım orta uzunlukta, ne çok gür ne de seyrek. Fakat özellikle uçları sertleşiyor, tararken takılıyor. Duştan sonra nemliyken güzel duruyor ama bir iki saat sonra sanki kupkuru bir hal alıyor. O yüzden sakal yağı gerçekten işe yarıyorsa denemek istiyorum, ama boşuna para harcamaktan da çekiniyorum.

Geçen hafta bir markanın argan yağlı ürününü denedim, ilk sürüşte hoşuma gitti ama birkaç saat sonra yüzüm parladı. Yani yumuşattı ama cilt fazla yağlandı.

Bazı videolarda “birkaç damla yeter” deniyor ama belki ben fazla sürüyorum, emin değilim.

Bir de herkes farklı öneri veriyor; kimisi hindistan cevizi yağı, kimisi jojoba diyor. Hangisi gerçekten etkili anlamadım.

Sakalımın altında ara sıra kuruluk oluyor, kaşıntı da var. Belki bu yağlar cildi de nemlendiriyordur ama emin olamıyorum.

Kısacası, işe yaradığına emin olan biri varsa duymak isterim.

Gerçekten sakal yağı sakalın görünümünü ve sağlığını değiştiriyor mu, yoksa sadece geçici bir his mi veriyor?

Çözüm
Yağ işe yarıyor ama markaya değil içeriğe bak. Doğal olan, parfüm içermeyen yağlar en faydalısı. Ben günlük kullanmıyorum, iki günde bir yeterli oluyor. Hem cilt hava alıyor hem sakal sakin duruyor.
Ben yıllardır sakal yağı kullanıyorum. Fark ettiriyor ama doğru şekilde. Duştan sonra sakal hafif nemliyken 3–4 damla sür, parmaklarınla masaj yap. Düzenli yapınca hem yumuşak oluyor hem parlaklığı doğal kalıyor.

Oyla 0
İşe yarıyor ama sabır istiyor. İlk haftalarda fark görmezsin, bir ay düzenli kullanınca diplerdeki sertlik azalıyor. En önemlisi az sürmek. Çok yağlı görünmesin diye sadece uçlara yedir.

Oyla 0
Ben başta boş iş sanıyordum ama özellikle kışın farkını gördüm. Soğuk havada sakal kırılıyor, dökülüyor. Yağ bunu engelliyor. Ben jojoba kullanıyorum, argan bana ağır geldi. Hafif olanlar daha iyi.

Oyla 0
Yağ işe yarıyor ama markaya değil içeriğe bak. Doğal olan, parfüm içermeyen yağlar en faydalısı. Ben günlük kullanmıyorum, iki günde bir yeterli oluyor. Hem cilt hava alıyor hem sakal sakin duruyor.

Oyla 0
Çözüm
Bende kaşıntı çoktu, sakal yağıyla geçti. Ama direkt kuru sakala sürme, işe yaramaz. Ilık duş sonrası birkaç damla yetiyor. Gerçekten düzenli kullanınca fark ediliyor, hem görünüm hem his olarak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt