Sebamed Şampuan Hassas ve Kaşıntılı Saç Derisi İçin Uygun Mu?

Türkan Balcı

Kayıtlı Üye
Saç derim uzun zamandır hassas ve dönem dönem kaşıntı problemi yaşıyorum. Özellikle stresli zamanlarda ya da mevsim geçişlerinde bu durum daha da artıyor. Normal market şampuanları bazen ilk başta iyi geliyor ama birkaç yıkamadan sonra saç derimde yanma ve gerginlik hissi oluşuyor. Bu yüzden daha “nazik” bir ürün arayışına girdim ve Sebamed şampuanı denemeye karar verdim.

Yaklaşık bir aydır düzenli kullanıyorum. İlk dikkatimi çeken şey saç derimdeki rahatlama oldu. Kaşıntı belirgin şekilde azaldı ve yıkama sonrası o gerginlik hissini yaşamadım. Bu benim için büyük bir artıydı. Ama işin bir de diğer tarafı var. Saçlarım eskisi kadar yumuşak hissettirmiyor, özellikle uçlarda hafif bir sertlik oluştu. Krem kullanmadan saçlarımı açmak zorlaştı.

Bir yandan saç derimin rahatlaması beni çok mutlu ediyor, bir yandan da saçın genel görünümünün biraz matlaşması kafamı karıştırıyor. Acaba bu şampuan gerçekten sadece saç derisi odaklı olduğu için mi böyle, yoksa uzun vadede saç tellerini de olumsuz etkiler mi emin olamıyorum. “Saç derisi sağlığı mı, saçın görünümü mü?” arasında kalmış gibiyim.

Hassas saç derisi olanlar için gerçekten ideal mi, yoksa sadece belirli durumlarda mı kullanılmalı, bunu netleştirmek istiyorum.

Sebamed şampuan hassas ve kaşıntılı saç derisi için gerçekten uygun mu, yoksa uzun vadede saçları sertleştiriyor mu?

Benim saç derim çok hassas ve uzun süredir Sebamed kullanıyorum. Kaşıntı ve yanma tamamen geçti diyebilirim. Ama saçlarım kesinlikle daha sert oldu. Mutlaka krem ya da maske ile kullanıyorum. Saç derisi rahatlığı benim için daha önemli olduğu için bu durumu tolere ediyorum.

Sebamed bana dermatoloğum tarafından önerilmişti. Kepek ve kaşıntı için gerçekten işe yaradı. Ama kozmetik anlamda beklentiyi düşük tutmak gerekiyor. Parlaklık ya da yumuşaklık vermiyor, daha çok “tedavi edici” bir ürün gibi düşünmek lazım.

Ben Sebamed’i sürekli kullanmıyorum. Kaşıntı arttığında birkaç hafta kullanıp sonra daha yumuşak bir şampuana geçiyorum. Bu şekilde hem saç derim rahatlıyor hem de saçlarım çok sertleşmiyor. Dönüşümlü kullanım bence en mantıklısı.

Saçlarım ince telli. Sebamed saç derimi rahatlattı ama saçlarım hacimsiz ve mat durmaya başladı. O yüzden her yıkamada değil, arada kullanıyorum. Hassasiyet varsa iyi ama günlük kullanım bana uygun gelmedi.

Kokusuz ve sade olması hoşuma gitti. Saç derimdeki kızarıklık ve kaşıntı azaldı. Ama saç uçlarım için ekstra bakım şart. Saç derisi problemi yaşayanlar için iyi bir seçenek ama tek başına yeterli değil.

Geri
Üst Alt