Stres Saç Dökülmesini Bu Kadar Etkiler Mi? Yaşayan Var Mı?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Stresin saça bu kadar etki edebileceğini eskiden çok da ciddiye almazdım. Ama son dönemde yaşadıklarım beni bu konuda düşünmeye itti. Yoğun bir süreçten geçiyorum ve tam bu dönemde saç dökülmemin belirgin şekilde arttığını fark ettim. Sanki vücut başka hiçbir şeyle uğraşamıyormuş gibi ilk saçtan vazgeçti. Bu kadar birebir denk gelmesi tesadüf mü emin olamıyorum.

Stresli zamanlarda beslenme bozuluyor, uyku düzeni gidiyor, insan kendine daha az dikkat ediyor. Belki de saç dökülmesi bunların toplamıdır ama yine de stresin tek başına bu kadar etkili olması bana başta abartı gibi gelmişti. Şimdi ise “acaba gerçekten sebep bu mu” diye sorguluyorum. Dökülme azaldığında da genelde daha sakin olduğum dönemlere denk geliyor gibi.

En zor kısmı şu: Stresliyken dökülme artıyor, dökülme artınca daha çok strese giriyorsun. Kısır bir döngü oluşuyor. Ürün değiştirmenin, bakım yapmanın bu noktada ne kadar etkisi olur bilmiyorum. Belki de asıl çözüm kafayı biraz olsun rahatlatmak ama bunu söylemesi yapmak kadar kolay değil.

Stres kaynaklı saç dökülmesi yaşayan oldu mu, gerçekten bu kadar etkili olabiliyor mu?

Ben stresin bu kadar etkili olabileceğini yaşayarak öğrendim. Çok yoğun bir dönemden sonra saçım ciddi şekilde dökülmeye başladı. Süreç sakinleşince dökülme de yavaş yavaş azaldı. O dönemde kullandığım ürünler çok değişmedi, asıl fark zihinsel rahatlamaydı.

Oyla 0
Bende de stresle birlikte dökülme artıyor. Özellikle uykusuz kaldığım dönemlerde fark daha net oluyor. Saç bakımına dikkat ediyorum ama stres devam ediyorsa çok da işe yaramıyor gibi. Vücudun genel hali saçı direkt etkiliyor.

Oyla 0
Stres dökülmesi genelde ani başlıyor ama geçici oluyor. Benim saçımda da öyleydi. Birkaç ay sürdü, sonra toparladı. O süreçte panik yapmamaya çalışmak önemli çünkü panik de stresi artırıyor.

Oyla 0
Bence stres tek başına değil ama tetikleyici. Zaten sınırda olan bir durumu ortaya çıkarıyor. Bende de dökülme stresli bir dönemde başladı ama altta yatan başka eksikler de vardı.

Oyla 0
Stresli dönemlerde saç dökülmesini fark edince kendimi daha da kötü hissetmiştim. Sonra bunun geçici olabileceğini öğrenince biraz rahatladım. Her şey düzelir düzelmez saç da toparladı. Zaman en büyük etkenlerden biri oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt