Tırnak Mantarı İlacı Kaç Günde Etki Eder?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
İlk defa ilacı elime aldığımda “bir haftada toparlar herhalde” diye düşündüm. Ama olmadı. İlk günler hiçbir değişiklik yoktu, hatta “boşa mı sürüyorum” dedim. Her sabah tırnağa damla, akşam krem… ama sabır işi gerçekten.

Yaklaşık 3 hafta sonra fark ettim, tırnak diplerinden temiz bir çizgi çıkmaya başladı. İşte o zaman anladım ki bu süreç “görünmeyen bir ilerleme” süreciymiş. Ama ne yalan söyleyeyim, o kadar uzun sürüyor ki, bazen insan bırakmak istiyor.

Tırnak mantarının en zorlu kısmı, gözle görülen değişimin geç başlaması. İlaç çalışıyor ama sabır yetmiyor.

Sizce bu ilaçların etkisi ortalama ne kadar sürede belli olur? Gerçekten herkeste aynı mı, yoksa kişiye göre değişiyor mu?

Bende yaklaşık 1,5 ayda fark etti. İlk 3 hafta sabır işi. Tırnak uzadıkça fark ortaya çıkıyor. İlacı bırakmamak lazım, erken bırakınca mantar geri dönüyor.

Oyla 0
Benimki 2 ay sürdü. Tırnak yavaş uzadığı için süreç uzun. İlacı her gün aynı saatte kullanmak da çok fark ediyor. Disiplinli olunca işe yarıyor.

Oyla 0
Bende 10. günde hafif açılma oldu ama tamamen geçmesi 3 ayı buldu. Tırnağın yenilenme hızı kişiden kişiye çok değişiyor.

Oyla 0
Sabır şart. Ben 4 ay sürdüm ama sonuç mükemmel oldu. Tırnak dipten sağlıklı çıkmaya başladı, eski görüntüsüne döndü.

Oyla 0
Bazı markalarda fark 1 ayda çıkıyor ama bence en önemli şey tırnağı temiz tutmak. İlaç tek başına yetmez, hijyenle desteklemek gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt