Tüm Vücut Lazer Epilasyon Acıtır mı? En Acısız Cihaz Hangisi?

Cansu Erden

Kayıtlı Üye
Tüm vücut lazer epilasyon yaptırmayı planlıyorum ama acı konusunda inanılmaz çelişkili yorumlar görüyorum. Kimisi “Hiç acımıyor, sadece hafif batma hissi var” diyor, kimisi “Özellikle bikini bölgesinde ciddi acı oluyor” diye anlatıyor. Bu kadar farklı yorum görünce doğal olarak ne beklemem gerektiğini bilemez hale geldim. Acı tamamen kişisel bir konu mu, yoksa cihazın türüne göre gerçekten büyük fark var mı merak ediyorum.

Bazı merkezler buz lazerin neredeyse acısız olduğunu söylüyor. “Soğutmalı olduğu için hissi azaltıyor” diyorlar ama bunun pazarlama söylemi mi yoksa gerçekten etkili bir soğutma sistemi mi olduğunu bilmiyorum. Diode lazer için de “daha derine iniyor ama daha konforlu” diyen çok kişi var. Alexandrite için ise hızından dolayı biraz daha acı verdiği söyleniyor. Bu cihazların farklarını anlamak bile başlı başına bir konu.

Acının bölgeye göre değiştiğini de söylüyorlar. Bacak ve koltuk altında acı az olurken bikini bölgesinde daha hassas bir his oluyormuş. Bazı insanlar ağrı eşiğinin yüksek olduğunu söylüyor, bazıları ise aynı cihazda daha fazla acı hissetmiş. Bu durumda işlem sırasında soğutma, jel, cihaz ayarı gibi etkenler de devreye giriyor olabilir.

Sonuç olarak, gerçekten “ne kadar acıtır, ne kadar dayanılır” sorusunun net cevabını bulmak istiyorum.

Sizce tüm vücut lazer epilasyonda acı düzeyi neye bağlıdır ve gerçekten en acısız cihaz hangisidir?

Çözüm
Ben buz lazerde neredeyse hiç acı hissetmedim. Sadece hafif sıcaklık ve lastik çarpması gibi bir his vardı. Diğer cihazlarla kıyaslama şansım olmadı ama buz lazer gerçekten konforlu bir seçenek. Bikini bölgesi bile tahmin ettiğim kadar zor olmadı.
Acı düzeyi tamamen cihazın soğutma gücüne ve uzman ayarına bağlı. Buz lazer, güçlü soğutma sayesinde en konforlu olanlardan biri. Diode lazer de fena değil ama bazı cihazlarda acı daha yoğun olabiliyor. Alexandrite hızlı olduğu için biraz daha batma hissi veriyor. Bikini bölgesinde hassasiyet normal ama bacak ve koltuk altı gerçekten çok rahat geçiyor.

Oyla 0
Ben buz lazerde neredeyse hiç acı hissetmedim. Sadece hafif sıcaklık ve lastik çarpması gibi bir his vardı. Diğer cihazlarla kıyaslama şansım olmadı ama buz lazer gerçekten konforlu bir seçenek. Bikini bölgesi bile tahmin ettiğim kadar zor olmadı.

Oyla 0
Çözüm
Cihaz kadar uzman da önemli. Soğutmayı doğru ayarlayan, cihazı doğru açıyla kullanan kişilerde acı neredeyse yok oluyor. Alexandrite daha hızlı ama biraz daha hissediliyor.

Oyla 0
Diode lazerde orta seviyede bir his oluyor ama dayanılır. Hassas bölgeler dışında çoğu kişi rahat ediyor. Cilt renginin açık olması acıyı biraz azaltıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt