Vichy Dercos Energisant Dökülme Karşıtı Şampuan Gerçekten Etkili mi?

Mila Arıkan

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç dökülmesiyle uğraşıyorum ve artık normal bir dökülmeden çıktığını hissediyorum. Duşta, tararken, hatta gün içinde omuzlarımda sürekli saç görüyorum. Mevsimsel olabilir diyorum ama bu durum aylarca sürünce insan ister istemez endişeleniyor. Bu yüzden Vichy Dercos Energisant Dökülme Karşıtı Şampuan hakkında çok fazla araştırma yapmaya başladım.

Bazı kullanıcılar dökülmeyi azalttığını söylüyor, bazıları ise tek başına yeterli olmadığını yazmış. Benim kafamı karıştıran da bu. Çünkü saç dökülmesi için şampuan almak istiyorum ama boşuna umutlanmak da istemiyorum. Aynı zamanda saçım ince telli olduğu için sertleştiren ya da hacimsiz bırakan ürünlerden de çekiniyorum.

Bir de şu var: Dökülme şampuanlarının çoğu saç derisini kurutabiliyor. Zaten hassas bir saç derim var ve yanlış ürünle durumu daha kötü yapmak istemiyorum. Bu şampuanı kullanırsam ne beklemeliyim, nasıl kullanmalıyım, gerçekten dökülmede fark yaratıyor mu bunu bilmek istiyorum.

Vichy Dercos Energisant dökülme karşıtı şampuan kullananlar gerçekten gözle görülür bir azalma yaşadı mı?

Ben bu şampuanı kullanırken şunu fark ettim: İlk başta dökülme hemen azalmıyor. Yaklaşık 2–3 hafta sonra duşta dökülen saç miktarı belirgin şekilde azaldı. Tamamen bitmedi ama kontrol altına alındı. Düzenli kullanım şart.

Bu şampuan tek başına mucize değil ama saç derisini canlandırıyor. Benim saç derim daha güçlü hissetmeye başladı. Eskiden saçım çok zayıf kopuyordu, şimdi biraz daha dayanıklı. Dökülme azalması zamanla geldi.

Benim saçım ince telli ve çabuk sönüyor. Bu şampuanı kullanınca saçım biraz daha hacimli durmaya başladı ama sertleşmedi. Sadece uçlara krem uyguladım, saç derisine ekstra ürün sürmedim. Bu şekilde daha iyi sonuç aldım.

Dökülme şampuanlarında en büyük hata sabırsızlık. Ben ilk 10 günde “işe yaramıyor” diye bırakmıştım. Sonra tekrar başladım ve en az 1 ay şans verdim. Asıl farkı o zaman gördüm.

Ben bu şampuanı destekleyici olarak kullandım. Saç derisini güçlendirdiğini hissediyorum. Dökülme azaldı ama tamamen bitmedi. Beklentiyi doğru ayarlayınca gerçekten işe yarıyor.

Geri
Üst Alt