Vichy Dercos Kepek Şampuanı Hassas Saç Derisinde Güvenli mi?

Dilan Öztürk

Kayıtlı Üye
Hassas saç derisine sahip olduğum için yeni bir ürün denerken gerçekten çok tedirgin oluyorum. Daha önce “nazik” ya da “dermatolojik” denilen pek çok şampuan kullandım ama bir kısmı saç derimde yanma hissi yaptı, bir kısmı da birkaç kullanımdan sonra kızarıklık ve kaşıntıya sebep oldu. Özellikle kepek şampuanları bende daha riskli oluyor çünkü içerikleri genelde daha güçlü oluyor.

Vichy Dercos’un hassas saç derisi için olan kepek şampuanını bu yüzden merak ediyorum ama bir yandan da çekiniyorum. Kepeği azaltırken saç derisinin doğal dengesini bozmasından korkuyorum. İlk birkaç kullanımda iyi olup, uzun vadede sorun çıkaran ürünlerle daha önce karşılaştım. O yüzden “güvenli mi?” sorusu benim için çok kritik.

Saç derim stresli dönemlerde daha da hassaslaşıyor. Yanlış bir ürün kullandığımda sadece kepek değil, psikolojik olarak da rahatsız oluyorum. Bu yüzden gerçek kullanıcıların uzun süreli deneyimleri benim için çok değerli.

Hassas saç derisine sahip kişiler için Vichy Dercos kepek şampuanı uzun vadede güvenli bir kullanım sunuyor mu?

Benim saç derim çok hassas ve çoğu ürüne tepki verir. Bu şampuanı yaklaşık 2 aydır kullanıyorum, şimdiye kadar yanma ya da kızarıklık yaşamadım. Kepek azaldı, saç derim de daha sakin. Güvenli buldum diyebilirim.

Kısa vadede sorun yaşamadım ama her gün kullanınca hafif bir gerginlik hissettim. Haftada 2–3 kullanıma düşürdükten sonra sorun kalmadı. Hassas ciltliler için dozunda kullanmak önemli.

Diğer kepek şampuanlarına göre çok daha yumuşak. Saç derimde tahriş yapmadı. Tamamen sorunsuz demem ama dikkatli kullanınca güvenli.

Bende alerjik bir reaksiyon yapmadı ama saç derisini biraz kuruttu. Nemlendirici bakım ürünleriyle birlikte kullanınca daha dengeli oldu.

Uzun süredir kullanıyorum, şimdiye kadar olumsuz bir etki görmedim. Hassas saç derisine sahip olanlar için piyasadaki daha güvenli seçeneklerden biri olabilir.

Geri
Üst Alt