Vücut Peelingi Haftada Kaç Kez Yapılmalı?

Sude Göktaş

Kayıtlı Üye
Vücut peelingi konusunda ne zaman karar versem bir süre sonra kafam karışıyor. Bir yandan ölü deriden arınmak cildi daha pürüzsüz ve canlı gösteriyor gibi geliyor, diğer yandan fazla yaptığımda cildimin hassaslaştığını hissediyorum. Duşta peeling yaptıktan sonra cildim yumuşacık oluyor ama ertesi gün bazen kuruluk ya da hafif kızarıklık fark ediyorum. Bu da “Acaba fazla mı yaptım?” sorusunu aklıma getiriyor.

Bazı dönemler haftada bir yapıyorum, bazen iki üç kereye çıktığım oluyor. Özellikle yazın tüy alma öncesi ya da bronzluk daha eşit dursun diye daha sık yapma isteği geliyor. Ama kışın aynı sıklık cildime iyi gelmiyor gibi. Herkes farklı bir şey söylüyor; kimi haftada bir yeter diyor, kimi düzenli yapılmazsa işe yaramaz diyor. Hangisi doğru ayırt etmek zor.

Cildim kuruya dönük ve hassaslaşmaya meyilli. O yüzden yanlış sıklıkta peeling yapıp cilt bariyerimi bozmak istemiyorum. Ama tamamen bırakmak da istemiyorum çünkü yaptığımda gerçekten fark görüyorum. Dengeli bir yol bulmak istiyorum.

Vücut peelingini cildi yıpratmadan etkili olacak şekilde haftada kaç kez yapmak daha doğru?

Benim cildim kuru olduğu için haftada birden fazla yaptığımda hemen tepki veriyor. Haftada bir nazik bir peeling bana yetiyor. Sonrasında iyi bir nemlendiriciyle devam edince cildim hem pürüzsüz kalıyor hem de hassaslaşmıyor.

Oyla 0
Yazın haftada iki kez yaptığım oluyor ama kışın mutlaka bire düşürüyorum. Mevsime göre ayarlamak bence çok önemli. Aynı sıklık her zaman iyi gelmiyor. Cildi gözlemleyerek karar vermek en doğrusu.

Oyla 0
Dermatoloğum bana vücut peelingi için ideal sıklığın haftada bir olduğunu söylemişti. Daha fazlası ölü deriyi değil, sağlıklı deriyi de soymaya başlıyormuş. O günden beri abartmıyorum ve cildim daha dengeli.

Oyla 0
Ben peelingi sadece ihtiyaç hissettiğimde yapıyorum. Her hafta şart gibi düşünmüyorum. Cildim kuruysa erteliyorum, daha kalın hissediyorsam yapıyorum. Bu esnek yaklaşım bana daha iyi geldi.

Oyla 0
Peelingin türü de önemli bence. Fiziksel peeling kullanıyorsam haftada bir yeterli oluyor ama daha nazik içerikler biraz daha sık tolere edilebiliyor. Yine de cildi zorlamamak lazım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt