Vücut Peeling’i Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Gülşen

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda cildim özellikle bacak ve kol bölgemde pürüzlü ve mat görünmeye başladı. Duşta kese kullanıyorum ama o bile yetmiyor gibi geliyor. Vücut peelingi yapmanın ölü deriyi attığını ve cildi yumuşattığını söylüyorlar. Ben de denemeye başladım ama kafam karıştı: Ne kadar sık yapmak gerekiyor? Fazla yaparsam cildime zarar verir miyim?

İlk hafta iki kez yaptım, cildim yumuşacık oldu ama üçüncü uygulamada hafif kızarma fark ettim. Acaba fazla mı abarttım diye düşündüm. Ayrıca bazı ürünler çok tanecikli, ciltte tahriş bırakabiliyor. Özellikle kuru bölgelerde dikkat etmek gerekiyor sanırım.

Bazı kaynaklarda haftada bir deniyor, bazıları “duştan önce kuru fırçalama yap, peeling haftada bir yeter” diyor. Bu kadar bilgi arasında kararsız kaldım.

Sizce vücut peeling’i hangi sıklıkla yapılmalı? Gerçekten haftada bir yeterli mi, yoksa cilt tipine göre değişir mi?

Ben haftada bir yapıyorum, fazla olunca cilt hassaslaşıyor. Şeker bazlı doğal peelingler hem nazik temizliyor hem cildi yumuşatıyor. Duştan sonra vücut yağıyla nemlendirmek çok işe yarıyor.

Oyla 0
Kuru ciltlerde haftada bir yeterli. Ben tuzlu peeling yerine kahveli karışımlar kullanıyorum. Hem ölü deriyi temizliyor hem ciltte parlaklık bırakıyor. Fazla yapınca cilt inceliyor.

Oyla 0
Ben iki haftada bir yapıyorum. Cildim hassas olduğu için sık peeling cilt bariyerini bozuyor. Duştan önce yapıp sonra shea yağı sürüyorum, cilt pürüzsüz kalıyor.

Oyla 0
Cilt tipine göre değişiyor ama yağlı ciltlerde haftada iki ideal. Ben vücut fırçasıyla peeling etkisi yaratıyorum, sonra hafif jel formda ürünle destekliyorum. Cilt daha canlı duruyor.

Oyla 0
Benim için haftada bir rutin haline geldi. Özellikle bacaklarda batıkları da azaltıyor. Hindistan cevizi yağı ve kahve karışımıyla yaptığım peeling cildi ipek gibi yapıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt