Yazdan Sonbahara Geçerken Saçlar Neden Zayıflıyor?

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Yaz boyunca güneş, deniz ve ter derken saçlarımın yıprandığını fark ediyorum ama asıl sorun sonbaharda ortaya çıkıyor. Saçlar daha ince, daha cansız ve kopmaya daha yatkın oluyor. Bu durum sadece dökülmeyle de sınırlı kalmıyor.

Bunun yazın yaşanan yıpranmanın bir sonucu mu yoksa mevsim değişiminin ayrı bir etkisi mi olduğunu anlamaya çalışıyorum. Çünkü eğer sebebi biliyorsam önlem almak da daha kolay olur.

Yazdan sonbahara geçerken saçların bu kadar zayıflamasının asıl nedeni ne?

Bence bunun en büyük sebebi yaz boyunca saçın yıpranması. Güneş, deniz ve ter saç tellerini ciddi şekilde zorluyor. Bu etki hemen değil, sonbaharda kendini gösteriyor. O yüzden birçok kişi bu dönemde zayıflama yaşıyor.

Oyla 0
Beslenme düzeni de çok etkili. Yazın genelde daha düzensiz besleniyoruz, bu da saçlara yansıyor. Sonbaharda bu etkiler birikmiş şekilde ortaya çıkıyor. Ben buna dikkat etmeye başlayınca farkı hissettim.

Oyla 0
Saçlar yazdan çıkınca zaten yorulmuş oluyor. Üzerine mevsim değişimi eklenince kopmalar ve incelme artıyor. Bu döngüyü bilince insan daha az panik yapıyor.

Oyla 0
Ben yaz sonrasında saç bakımıma ekstra önem veriyorum. Daha nazik ürünler kullanıyorum, saçımı daha az ısıya maruz bırakıyorum. Bu şekilde sonbaharı daha rahat geçiriyorum.

Oyla 0
Bu durum neredeyse her sene aynı şekilde yaşanıyor. Artık bunun geçici olduğunu bildiğim için eskisi kadar stres yapmıyorum. Bilgi bu konuda gerçekten rahatlatıcı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt