Yeni Şampuan Saçlarımı Döküyor Olabilir mi? Markayla Sorun Yaşayanlar?

Hande Toprak

Kayıtlı Üye
Yaklaşık bir ay önce saç tipime daha uygun olacağını düşünerek yeni bir şampuan denemeye başladım. İlk günlerde bir sorun yoktu ama üçüncü haftadan sonra saçlarımı tararken normalden çok daha fazla döküldüğünü fark ettim. Önce mevsimsel sandım ama zamanlama o kadar üst üste geldi ki kafam karıştı. Şampuan değişimiyle dökülme arasında gerçekten bir bağlantı olabilir mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Uzun zamandır aynı markayı kullanıyordum ve hiçbir sorun yaşamamıştım. Bu yeni ürün ise içerik olarak daha temiz ve daha doğal görünüyordu. O yüzden saç dökülmesini tetiklemiş olma ihtimali bana başta çok düşük geldi. Yine de her yıkamadan sonra avucumda kalan saç miktarı artmaya devam edince artık tesadüf olmadığına inanmaya başladım. Şu an kararsız kaldığım şey, hemen bırakıp eski ürüne mi dönmeliyim yoksa adaptasyon süresi diye bir şey var mı gerçekten?

Yeni bir şampuan saç dökülmesini artırabilir mi, böyle bir durum yaşayan oldu mu ve sizce ürünü bırakmalı mıyım?

Ben de daha doğal içerikli olduğu için yeni bir şampuana geçmiştim ama saç derim alışamadı sanırım, ilk ay boyunca dökülme çok artmıştı. Dermatoloğa sorduğumda bazı içeriklerin saç derisini geçici olarak hassaslaştırabileceğini söyledi. Ürünü bıraktığımda dökülme durdu, bence çok normal bir reaksiyon olabiliyor.

Oyla 0
Aynı şeyi yaşadım ve bende sorun tamamen içeriğin saç derimi kurutmasıymış. Şampuanı kullanmayı bıraktıktan bir hafta sonra dökülme normale döndü. Adaptasyon süresi var diyenler oldu ama benim saçlarımda tam tersi etki yaptı. Bence en doğru karar vücudunun sinyalini takip etmek.

Oyla 0
Benim saçlarım yeni ürünlere karşı çok hassas. İçeriğinde SLS veya güçlü temizleyiciler varsa saç derim hemen tepki veriyor. Dökülme artınca ürünü değiştirdim, eski haline döndü. Eğer sen de daha önce böyle bir reaksiyon yaşamadıysan, yeni ürünün sendeki etkisi çok muhtemel.

Oyla 0
Yeni şampuana geçtiğimde ilk 2-3 hafta ben de benzer bir dökülme yaşamıştım. Araştırdığımda bunun bazı ürünlerde normal olabildiğini okudum ama süre uzadığında bırakmak gerektiği söyleniyor. Ben değiştirdim ve gerçekten dökülme azaldı. Deneme-yanılma gerekiyor maalesef.

Oyla 0
Ben ürün değiştirdiğimde dökülme yaşamış ama sonrasında saç derisi bakımını artırarak toparlamıştım. Bazen sorun tamamen saç derisinin dengesinin bozulması oluyor. Ürünü bırakmak bir çözüm olsa da, destekleyici bir bakım da denemeye değer olabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt