Yüz Epilasyonu Kaç Seansta Biter? Bölgeye Göre Ortalama Süreler

Ayşegül Peker

Kayıtlı Üye
Yüz bölgemdeki tüyler için lazer epilasyona başlamayı düşünüyorum ama seans sayısı konusunda hiç net bir bilgi bulamıyorum. Birçok kaynak “6–8 seans yeterli” diyor ama aynı zamanda yüz bölgesinin hormonal etkilere açık olduğu için sürecin uzayabileceği de söyleniyor. Bazı kişiler 4–5 seansta ciddi azalma yaşadığını yazmış, bazıları ise 10 seansa rağmen ince tüyler nedeniyle yavaş ilerlediğini anlatmış. Bu kadar kişiden kişiye değişen bir süreç görünce kendi beklentimi oluşturmakta zorlanıyorum.

Dudak üstü, çene, yanak ve favori bölgelerinin hepsi farklı tüy yapısına sahip olduğu için seans sayısı da bölgeye göre değişiyor olabilir. Çenede tüyler genelde daha güçlü olduğu için daha hızlı tepki verenler de var. Diğer yandan yanak bölgesi gibi ince tüylerin yoğun olduğu yerlerde lazerin daha yavaş çalıştığı söyleniyor. Hatta bazı uzmanlar “bazı ince tüyler tamamen yok olmayabilir, sadece seyrelir” diye uyarıyor.

Cihaz türü de seans sayısını etkiliyor mu tam emin değilim. Diode lazerin yüz bölgesinde daha kontrollü çalıştığını söylüyorlar ama Alexandrite’ın daha hızlı sonuç verdiğini iddia eden merkezler de var. Bu cihaz farkı gerçekten sonuç süresini değiştiriyor mu merak ediyorum.

Kısacası yüz epilasyonuna başlamadan önce gerçekçi bir seans aralığını öğrenmek istiyorum.

Sizce yüz epilasyonu ortalama kaç seansta etkisini gösteriyor ve hangi bölgelerde süreç daha uzun sürüyor?

Çözüm
Yüz bölgesinde 6–10 seans arası en yaygın aralık. Dudak üstü genelde 5–7 seansta belirgin şekilde azalıyor ama yanak bölgesinde ince tüy olduğu için süreç daha uzun sürüyor. Çene bölgesi hormonal etkilerden dolayı bazı kişilerde daha dirençli olabiliyor. Düzenli aralıklarla gidildiğinde ilk 2–3 seansta bile gözle görülür bir fark ortaya çıkıyor.
Yüz bölgesinde 6–10 seans arası en yaygın aralık. Dudak üstü genelde 5–7 seansta belirgin şekilde azalıyor ama yanak bölgesinde ince tüy olduğu için süreç daha uzun sürüyor. Çene bölgesi hormonal etkilerden dolayı bazı kişilerde daha dirençli olabiliyor. Düzenli aralıklarla gidildiğinde ilk 2–3 seansta bile gözle görülür bir fark ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Çözüm
Benim dudak üstü bölgem 5 seansta neredeyse tamamen bitti ama çene biraz daha uzun sürdü. Uzmanım yüz bölgesinin hormonal yapıya bağlı olduğu için kişiden kişiye değiştiğini söylemişti. İlk seanslardan sonra dökülmeler başladığında moral geliyor.

Oyla 0
Yanak bölgesi ince tüy olduğu için lazer daha zor yakalıyor. Bu yüzden süreç daha uzun sürebiliyor. 8–10 seans normal kabul edilebilir. Cihaz seçimi de fark ettiriyor.

Oyla 0
Seans aralıklarının düzenli olması çok önemli. 4–6 haftalık aralıklarla gidildiğinde sonuç daha hızlı geliyor. Yüz bölgesinde sabırlı olmak gerekiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt