Zoretanin Sonrası Saç Yeniden Ne Zaman Güçlenir?

Miray Altuntaş

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavim bittiğinde cildim pürüzsüzdü ama saçlarım resmen yorgun düşmüştü. Hacmini kaybetmişti, uçları kuru ve cansızdı. Tedavi süresince bunun geçici olduğunu duymuştum ama bitince hemen toparlanır sanıyordum, öyle olmadı. İlk iki ay saçım hâlâ dökülmeye devam etti, sonra durdu ama eski canlılığına kavuşması zaman aldı.

Şimdi merak ettiğim şey, herkes için bu toparlanma süresi farklı mı? Kimisi “3 ayda saçım eski haline geldi” diyor, kimisi “1 yıl sürdü” diyor. Ben saç derime masaj yapıyor, bitkisel yağlar kullanıyorum ama değişim yavaş ilerliyor.

Gerçekten Zoretanin sonrası saçın tam olarak güçlenmesi ne kadar sürüyor?

Süreci hızlandırmak için işe yarayan bir bakım yöntemi ya da rutin var mı?

Çözüm
Benim saçlarım 6. ayda tamamen güçlendi. İlk başlarda çok inceydi ama protein maskeleriyle toparladım. “Kerastase Resistance” serisi bu dönemde harika sonuç veriyor. Ayrıca haftada bir badem yağı masajı yapıyorum, kan dolaşımını artırıyor.
Tedavi bitiminden sonra saçın toparlanması kişiden kişiye değişiyor ama genelde 3–6 ay arası sürüyor. Ben biotin ve çinko desteğiyle birlikte keratin şampuan kullandım. 4. ayda dökülme tamamen durdu, saç tellerim kalınlaşmaya başladı.

Zoretanin’den sonra ilk 2 ay sabır isteyen bir dönem. Saçın kendi yağ dengesini bulması zaman alıyor. Ben “Pantene Pro-V Miracles” serisini kullandım, E vitamini takviyesi de aldım. 5. ayda saçım parlaklığını geri kazandı.

Benim saçlarım 6. ayda tamamen güçlendi. İlk başlarda çok inceydi ama protein maskeleriyle toparladım. “Kerastase Resistance” serisi bu dönemde harika sonuç veriyor. Ayrıca haftada bir badem yağı masajı yapıyorum, kan dolaşımını artırıyor.

Çözüm
Bende 4 ay sürdü. Süreyi kısaltan şey düzenli beslenmeydi. Bol su içmek ve demir açısından zengin gıdalar saçın yeniden güçlenmesine çok katkı sağlıyor. Dıştan destek kadar içten destek de çok önemli.

Ben doğal yöntemlerle destekledim. Aloe vera ve hint yağı karışımıyla haftalık bakım yaptım. İlk ay fark etmiyorsun ama 3. ayda saç belirgin şekilde kalınlaşıyor. Zoretanin süreci sabır işi ama sonrası kesinlikle toparlanıyor.

Geri
Üst Alt