Zoretanin Tedavisi Kaçıncı Haftada Etkisini Göstermeye Başlar?

Burçin Demirci

Kayıtlı Üye
Zoretanin tedavisine başlayalı neredeyse beş hafta oldu. İlk günlerde hiçbir değişiklik fark etmemiştim, ama şimdi cildim daha kuru, dudaklarım çatlamış durumda ve sivilcelerim ilk kez daha belirgin hale geldi. Bu durum biraz moral bozucu çünkü çevremdeki herkes “sabırlı ol, sonra düzeliyor” diyor. Yine de insan aynada her gün yeni bir sivilce görünce endişelenmeden edemiyor.

Doktorum bunun normal olduğunu, ilacın önce ciltteki alttaki sivilceleri yüzeye çıkardığını söyledi. Yani bu kötüleşme dönemi aslında iyileşmenin başlangıcıymış. Ama gerçekten işe yarayıp yaramadığını anlamak istiyorum. Şu an cildim kızarık, yer yer dökülüyor ve çok hassas.

Merak ettiğim şey şu: Zoretanin kullananlarda gerçek iyileşme genelde kaçıncı haftada fark ediliyor? Bu geçici kötüleşme dönemi ne kadar sürüyor?

Çözüm
Zoretanin’in etkisi genelde 6 ila 8. hafta arasında belirginleşiyor. Ben de ilk başta sivilcelerim arttı, moralim çok bozuldu. Dermatoloğum bunun cildin arınma evresi olduğunu açıklamıştı. İkinci ayın sonunda yüzümdeki iltihap azaldı, üçüncü ayda pürüzler kaybolmaya başladı. Bu dönemde cildi fazla zorlamamak ve nem dengesini korumak çok önemli.
Bende tam beşinci haftada ciltte artış oldu, ama sonra yavaş yavaş azalmaya başladı. Sekizinci haftada fark edilir bir iyileşme gördüm.

Oyla 0
İlk bir ay biraz zor geçiyor, ikinci aydan itibaren cilt sakinleşmeye başlıyor. Benim cildim üçüncü ayda tamamen dengeye geldi.

Oyla 0
Bu süreçte sabırlı olmak çok önemli. Doktorum ilk 6 haftanın adaptasyon dönemi olduğunu söylemişti. Sonrasında yüzümdeki sivilceler küçülmeye başladı.

Oyla 0
İlk zamanlarda ben de “neden kötüleşiyor” diye çok korktum. Oysa bu tamamen geçici bir dönemmiş. Şimdi dördüncü aydayım, cildim tertemiz.

Oyla 0
Zoretanin’in etkisi genelde 6 ila 8. hafta arasında belirginleşiyor. Ben de ilk başta sivilcelerim arttı, moralim çok bozuldu. Dermatoloğum bunun cildin arınma evresi olduğunu açıklamıştı. İkinci ayın sonunda yüzümdeki iltihap azaldı, üçüncü ayda pürüzler kaybolmaya başladı. Bu dönemde cildi fazla zorlamamak ve nem dengesini korumak çok önemli.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt