Zoretanin Tedavisinde Dudak ve Cilt Çatlamalarına Karşı Ne Kullanılabilir?

Fatoş Hanım

Kayıtlı Üye
Zoretanin’e başlayalı bir buçuk ay oldu. Cildimdeki kuruluk artık alıştığım bir şey ama dudaklarım gerçekten dayanılmaz hale geldi. Ne kadar lip balm sürsem de birkaç saat içinde tekrar çatlıyor. Özellikle sabahları kalktığımda dudak kenarları kanamış gibi oluyor. Aynı şekilde burun kenarlarım ve çene bölgem de pul pul dökülüyor.

Dudaklarımın bu kadar hızlı kurumasını beklemiyordum. Hangi ürünü denesem bir süre iyi geliyor ama sonra aynı noktaya dönüyor. Bazen akşam sürdüğüm nemlendirici sabaha kadar bile etkisini kaybediyor. Zoretanin’in yağ bezelerini baskıladığı için ciltte bu kadar kuruluk oluşturduğunu biliyorum ama gerçekten başa çıkmak zor.

Bu süreçte dudak ve cilt çatlaklarını etkili şekilde yatıştıran bir ürün var mı? İlaç tedavisiyle çakışmadan kullanılabilecek, işe yarayan bir şey arıyorum.

Çözüm
Zoretanin döneminde dudaklar gerçekten çok hassaslaşıyor. Doktorum bana Bepanthol + saf vazelin kombinasyonu önerdi. Gündüz Bepanthol, gece kalın bir tabaka vazelin uyguladım. Aynı zamanda yüzüm için hyaluronik asitli nemlendirici kullandım. İki haftada fark edilir iyileşme oldu, dudaklarım artık çatlamıyor. En önemlisi düzenli sürmek, asla kurumasına fırsat vermemek.
Benim dudaklarım da tedavinin ilk ayından sonra çatlamaya başlamıştı. Bepanthol Lip Cream kullanmaya başladım, günde birkaç kez sürdüm, çok fark etti.

Oyla 0
Kardeşim Zoretanin sürecinde aynı sorunları yaşamıştı. Doktoru ona Vaseline Lip Therapy önermişti, gece yatmadan kalın tabaka halinde sürüyordu. Sabah dudaklar yumuşacık oluyordu.

Oyla 0
Dudaklarda sürekli nem kaybı oluyorsa dudak balmı yeterli olmuyor. Ben shea yağı içeren krem kullandım, hem dudak hem burun kenarlarını korudu.

Oyla 0
Zoretanin döneminde dudaklar gerçekten çok hassaslaşıyor. Doktorum bana Bepanthol + saf vazelin kombinasyonu önerdi. Gündüz Bepanthol, gece kalın bir tabaka vazelin uyguladım. Aynı zamanda yüzüm için hyaluronik asitli nemlendirici kullandım. İki haftada fark edilir iyileşme oldu, dudaklarım artık çatlamıyor. En önemlisi düzenli sürmek, asla kurumasına fırsat vermemek.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt