2025 Lazerli Cilt Yenileme Fiyatları ve Şehir Bazlı Farklılıklar

Dilşat

Kayıtlı Üye
2025 yılı itibarıyla lazerle cilt yenileme işlemlerinin fiyatları uygulama türüne ve şehre göre ciddi farklılık gösteriyor. İstanbul’da yapılan fraksiyonel CO2 lazer işlemlerinin tek seans fiyatı 5.000–6.500 TL arasında değişiyor. Ankara, İzmir gibi şehirlerde bu rakam ortalama 3.500–4.500 TL civarında.

Ben 3 seanslık bir paket alarak toplamda 13.500 TL ödedim. Klinik, FDA onaylı yeni nesil cihaz kullanıyordu ve her işlem sonrası özel bakım kitleri ücretsiz veriliyordu. İşlemler arasında 4 hafta bekleme süresi vardı ve her seansta cildim daha parlak ve sıkı hale geldi.

Özellikle bu tür işlemlerde kullanılan cihazın markası ve lazer yoğunluğu çok önemli. Bazı düşük bütçeli yerlerde eski model cihazlarla yapılan uygulamalar cilde zarar verebilir ya da yeterli sonuç vermez. Fiyat/performans değerlendirmesi yaparken kullanılan teknolojiye ve işlem sonrası destek sürecine mutlaka dikkat edilmeli.

Ben de İstanbul’da, Nişantaşı’nda bir klinikte fraksiyonel CO2 lazer yaptırdım. Tek seans 6.000 TL’ydi ama cihaz FDA onaylıydı ve işlem sonrası cilt bariyerini güçlendiren özel bakım ürünleri verdiler. İlk seansta bile gözeneklerde küçülme ve cilt tonunda fark gördüm. İstanbul’da fiyatlar yüksek evet ama cihaz kalitesi ve doktorun ilgisi burada genelde üst seviyede oluyor. Özellikle yüz gibi hassas bölgelerde ucuz diye eski cihazlara güvenemem, bir kere yapılacaksa düzgün yerde yapılmalı.

Ankara’da yaptırdım, Kızılay’da tanınmış bir klinikte 3 seanslık CO2 lazer paketine 10.500 TL ödedim. İlk başta fiyat uygun diye biraz çekindim ama doktorun detaylı anlatımı ve cihazın yeni model olması içimi rahatlattı. Her işlem sonrası 2 gün içinde sosyal hayata dönebildim. Burada İstanbul’a göre fiyatlar daha ulaşılabilir ama yine de her yer güvenilir değil. Ankara’da da bazı yerler eski cihazla işlem yapıyor, mutlaka araştırmak lazım.

Ben işlemi İzmir Alsancak’ta yaptırdım. Tek seans 4.000 TL’ydi, 2 seans yaptırdım ve toplamda 7.500 TL’ye mal oldu. Klinik çok hijyenikti ama cihaz biraz eskiydi, ilk seansta çok etkili bir değişim görmedim. İkinci seanstan sonra toparlama başladı. Burada fiyatlar İstanbul’a göre daha makul ama açıkçası cihaz kalitesi İstanbul’daki kadar ileri değil. Keşke biraz daha ödeyip daha güçlü bir sistemle işlem yaptırsaydım diyorum bazen. Cilt işi şansa bırakılmaz.

Geri