Soru Acnegen Saç Dökülmesi Yapar mı?

Ceyda Güler

Kayıtlı Üye
Acnegen.webp
Yaklaşık 5 aydır yüzümde ve vücudumun çeşitli bölgelerinde sivilcelenme problemi yaşıyorum. Geçen ay doktor kontrolüne gittiğimde, bana krem formunda bir tedavi uygulamak istedi fakat düne kadar kullandığım krem etki etmeyince hap yöntemine başvurmamız gerektiğini söyledi. Bu söyleminin üzerine, benim için uygun olacağını düşündüğü Acnegen sivilce ilacını reçete etti. Bugün itibariyle kullanmaya başladım ancak hapla ilgili internette araştırma yaptığımda, saç dökülmesine yol açtığı ve cildi inanılmaz kuruttuğu söylenmekte. Gerçekten söylenildiği kadar Acnegen sivilce hapı olumsuz yan etkileri var mı? Çünkü saçlarım zaten dökülmeye meyilli ve bir de ilaç yüzünden saçlarımı tamamen kaybetmek istemiyorum. Sivilcelerden kurtulmak için bu hapı kullananların cevaplarına (yorumlarına) ihtiyacım var.

Bence bu durum kişiden kişiye değişebiliyor. Ben de zamanında kullanmış biri olarak, saç dökülmesinin yanı sıra dudaklarımı da çatlatmıştı. Çünkü ben sabah akşam düzenli kullanıyordum ve bir gün bile aksatmamıştım. Saçlarımda cansızlık meydana geldi ama korkutacak bir dökülme yaşamadım. Bence siz de doktorunuza kontrole gittiğinizde, şimdiden önlem için takviye edici bir vitamin önerisinde bulunmasını isteyin.

Geri