Soru Alaçatı Planı Hazır Ama Saçlarım Tuzlu Suya Hazır Değil 😅 Ne Yapmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Selam kızlar 💕 Bu yaz sonunda hep hayalini kurduğumuz o tatili nihayet planladık! 🎉 Çeşme’ye, Alaçatı’ya gidiyoruz; bol bol denize girmeyi, dalgalarla bütünleşmeyi ve o meşhur beach’lerde gün batımını izlemeyi dört gözle bekliyorum 🌅

Ama bir şey kafamı kurcalıyor: Saçlarım!
Normalde ince telli ve biraz kuru zaten, ama tuzlu deniz suyu işin içine girince kabarma ve kuruma kaçınılmaz gibi geliyor 😩 Geçen yaz sadece 3 günlüğüne denize girmiştim, saçlarım 1 ay boyunca küstü resmen... Bu sefer 1 haftalık tam bir deniz maratonu olacak 🏊‍♀️

Hiç duymadığım ama işe yarayan yöntemleriniz var mı?
Özellikle "şunu yaptım, tatil dönüşü saçım hâlâ ipeksi gibiydi" dediğiniz bir öneri varsa hayat kurtarırsınız 🙏

Mesela denizden önce sürülen koruyucu yağlar gerçekten etkili mi?
Bir de herkes hindistancevizi yağı diyor ama ben yapış yapış hisse katlanamıyorum 😬
Serum mu, maske mi, yoksa özel bir güneş koruyuculu ürün mü önerirsiniz?

Hem saçlarım güzel kalsın, hem de fotoğraflarda "sörfçü dalgası" tadında çıksın istiyorum 🤭
Şimdiden teşekkür ederim, döner dönmez deneyip işe yarayan her şeyi burada güncellerim, söz! 💌

Canım çok iyi yapmışsın Alaçatı planı şahane gözüküyor 😍 Geçen yaz ben de aynı durumdaydım, saçlarım dalga dalga ama kupkuru dönmesin diye baya araştırma yapmıştım. O yüzden deneyip işe yarayan birkaç ürünü ve nasıl kullandığımı aynen paylaşıyorum 👇

🌊 1. PhytoPlage Protective Sun Oil
Güneşe ve tuzlu suya karşı baya güçlü bir koruma sağladı. Denize girmeden önce saç uçlarıma ağırlıklı olarak sıkıyorum. Kuru saça da uygulanabiliyor ve ağırlaştırmıyor. Denize girip çıktıkça tekrar sıkıyordum, özellikle öğlen saatlerinde.

🌴 2. Yves Rocher Saç Güneş Koruyucu Sprey
Saçımı hem yumuşacık yaptı hem de tatil boyunca o saman gibi görüntüyü hiç yaşamadım. Kokusu da efsane! Banyodan sonra nemli saça da uyguladım, plajda kuru saça da sıktım. Saçı sertleştirmeden koruyor.

💆‍♀️ 3. L’Oréal Elseve 8 Second Wonder Water
Akşam otele döndüğümde duşta mutlaka kullandım. 8 saniyede saçın yumuşamasını sağlıyor, hem pratik hem anında etki. Tuzdan sertleşen saç tellerini anında açıyor.

🍯 4. Urban Care Biotin & Keratin Saç Maskesi
Haftada 2 kez duş sonrası maske olarak uyguladım, 5-10 dakika beklettim. Tatil boyunca saçlarımda hiç matlaşma ya da elektriklenme olmadı. Gerçekten yapı kazandırıyor.

✨ Küçük ama altın değerinde bir tüyo:
Deniz sonrası hemen tatlı suyla saçını durula, o tuz fazla kalınca her ürün biraz yetersiz kalıyor. Ben küçük bir sprey şişesiyle yanımda içme suyu taşıyordum 😂 Plajdan çıkar çıkmaz saçımı duruluyordum, sonra tekrar koruyucu yağ sıkıyordum. Farkı inanılmaz!

Şimdi saçlarım hâlâ yumuşacık, tatil dönüşü kuaför yolunu unuttum diyebilirim 😌 Umarım senin de harika geçer, fotoğraflar sörfçü dalgası tadında gelir 💁‍♀️

Her ürün eczane ya da kozmetik mağazalarında rahatlıkla bulunuyor, ama sormak istersen seve seve yardımcı olurum 😘

Geri