Soru Bağışıklık Düşünce Saç Dökülür mü?

Bahtiyar

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Kafama takılan bir şeyi sormak istiyorum, belki benzerini yaşayanlar vardır. Son birkaç aydır çok çabuk hastalanıyorum, küçük bir soğukta bile hemen hasta oluyorum. Halsizlik, yorgunluk zaten rutin hale geldi. Ama bununla birlikte bir de saçlarım bayağı dökülmeye başladı. Özellikle duşta ve sabah kalktığımda yastıkta bayağı saç görüyorum.

Kafamda şöyle bir soru var: Bağışıklık sistemi zayıfladığında saç dökülmesi olur mu?

Yani vücut kendini koruyamaz hale geldiğinde saçlar da bundan etkileniyor olabilir mi? Belki vitamin eksikliği, belki D vitamini ya da demir gibi şeyler…

Doktora gitmeyi düşünüyorum ama bir fikir almak istedim.

Sizde böyle bir bağlantı oldu mu? Dökülme yaşayan ve kan değerlerinde düşüklük çıkan var mı?

Bağışıklıkla saç dökülmesinin bağlantılı olduğunu ben de sonradan anladım. Geçen sene ciddi bir enfeksiyon geçirdim, hastalık uzadıkça halsizlik, yorgunluk derken saçlarım da hızla dökülmeye başladı. O dönem bağışıklığımın düştüğünü hissediyordum ama saçları bu kadar etkileyebileceğini hiç düşünmemiştim. Sonrasında hem beslenmeme dikkat ettim hem de doktor kontrolünde vitamin desteği aldım, toparlamaya başladı. Bence bu yazı çok yerinde olmuş, saç dökülmesi bazen dışardan çok içerden gelen bir uyarı aslında. Vücudun genel dengesi bozulunca saç da etkileniyor.

Benzer bir dönemden ben de geçtim. Bağışıklığım düşüktü, üst üste hastalıklar geçirince saç dökülmem ciddi şekilde arttı. İlk başta stres sandım ama kan tahlilleri sonrası eksikler ortaya çıktı. O süreçte doktor tavsiyesiyle Xpecia Erkek tablet kullanmaya başladım, gerçekten fark etti. Bir de mezoterapiye başladım, 3. seanstan sonra dökülme gözle görülür şekilde azaldı. Saçları güçlendirmek sadece dıştan değil, içeriden destekle de mümkün. Böyle bir durum yaşayanlara kesinlikle AGA-E ya da Xpecia gibi içerikli takviyeleri ve mezoterapiyi bir arada düşünmelerini öneririm. Sabırlı olunca sonuç gümbür gümbür güzel bir şekilde geliyor. :)

Geri