Soru Banyodan Sonra Saçım Neden Bu Hale Geliyor?

Hacer Mısırlı

Kayıtlı Üye
Saçımı yıkadıktan sonra nasıl kurutacağımı hâlâ çözemedim. Islak bırakırsam şekilsiz ve cansız duruyor, havluyla kurulamak elektriklenmesine neden oluyor, fön makinesi kullanınca da sanki gün geçtikçe daha kuru ve yıpranmış hale geliyor. Bir de kuruturken hangi tarafa doğru fön tutacağımı bilemediğim için saçım bazen garip yönlere savruluyor.

Banyodan çıkınca saçlarımın yumuşacık ve parlak görünmesini istiyorum ama bunu nasıl başaracağımı bilmiyorum. Siz saç kurutma rutininizde ne yapıyorsunuz? Gerçekten işe yarayan bir yöntemi olan var mı?

Saç kurutma konusu gerçekten zorlayıcı olabiliyor, hele ki istediğiniz gibi pürüzsüz ve parlak bir görünüm elde etmek istiyorsanız! Benim de yıllarca saç kurutma rutiniyle başım dertteydi, ama birkaç küçük değişiklikle işimi oldukça kolaylaştırdım.

İlk olarak, saçımı yıkadıktan sonra fazla suyu almak için normal havlu yerine mikro-fiber havlu kullanmaya başladım. Çünkü normal havlular genellikle saçı daha fazla kurutuyor ve elektriklenmesine yol açıyor. Mikro-fiber havlu ise suyu çok daha nazik bir şekilde alıyor, böylece saçın doğal nem dengesini koruyor. Havluyla kurutma işleminden sonra, saçımı parmak uçlarım ve avuçlarım arasında nazikçe sıkarak fazladan suyu alıyorum.

Kuruma sırasında, saçın yönünü belirlemek önemli. Fön makinesi kullanırken, sıcaklık ve hız konusunda aşırıya kaçmıyorum. Düşük ısıda çalıştırmak, saçın daha az yıpranmasını sağlıyor. Fönü saçın uçlarından başlarına doğru tutarak kurutmayı tercih ediyorum, çünkü bu yöntem saçın daha düzgün ve doğal bir şekilde kurumasını sağlıyor. Ayrıca fön makinesiyle saçı kuruturken, saçın uçlarına doğru nazikçe şekil veriyorum ki saçın yönü kaymasın ve kabarma olmasın.

Saçımın parlak ve sağlıklı görünmesi için kurutma işleminin sonuna doğru ısıya karşı koruyucu bir serum ya da sprey kullanıyorum. Bu ürünler hem saçı besliyor hem de parlaklık kazandırıyor.

Son olarak, kurutma işlemi bittikten sonra saçımı biraz serbest bırakıyorum, yani saç telini hafifçe elleyerek doğal bir hareket ve hacim kazandırıyorum. Bu şekilde saçım hem yumuşacık oluyor hem de doğal parlaklığını kaybetmiyor.

Eğer bu önerileri denerseniz, saçınızın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz!

Geri