Soru Biberiye Suyu Islak Saçta mı Uygulanır, Kuru Saçta mı?

Nilay Türker

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir Bade Natural Biberiye Suyu kullanıyorum ve doğru uygulama konusunda birkaç sorum var. Saç dökülmesi için çok öneriliyor ama biraz kafam karıştı. Islak saça mı uygulanmalı, yoksa kuru saça mı?

Ben genellikle duş sonrası, saçı nemliyken uygulamayı tercih ettim, ama bazı arkadaşlar kuru saçı tercih ettiklerini söylüyorlar. Hangi şekilde daha etkili olduğunu merak ediyorum.

Bade Natural biberiye suyu kullanan varsa, hangi yöntemle daha iyi sonuç aldınız?
Yoksa fark etmez, ikisi de işe yarar mı? Paylaşırsanız çok sevinirim!

Merhaba!
Ben de yaklaşık 2 aydır Bade Natural biberiye suyunu düzenli kullanıyorum ve senin gibi başta ben de uygulama şekli konusunda biraz kararsız kalmıştım. Kendi deneyimimi paylaşayım, belki fikir verir:

İlk zamanlar ben de nemli saça uyguluyordum, duş sonrası havluyla suyunu biraz aldıktan sonra direkt spreyle sıkıp masaj yapıyordum. Bence bu şekilde saç derisi ürünü daha iyi emiyor çünkü gözenekler daha açık oluyor. Ayrıca saçlarım o şekilde daha yumuşak kalıyor ve kabarmıyor.

Ama ara sıra kuru saça da uyguladım. Kuru saçta da etkisi var, ama sanki o ferahlatıcı etki nemli saça göre biraz daha az gibi geldi bana. Kısacası ben nemli saçı daha çok tercih ediyorum ve dökülmelerde de belirgin bir azalma fark ettim. Özellikle masajla yedirince çok daha etkili oluyor gibi.

Sonuç olarak bence her iki yöntem de işe yarıyor ama saç derisinin daha açık olduğu duş sonrası uygulama bir tık daha etkili olabilir. Tabii herkesin saç yapısı farklı, birkaç hafta iki şekilde de deneyip hangisinin sana daha iyi geldiğine bakabilirsin.

Deneyimlerini de paylaşırsan çok sevinirim, belki başkalarına da yol gösterir!

Ben genelde ürünü saçımı taramadan önce kuru saça sıkıyorum. Böylece hem saç derime dokunuyor hem de tararken daha az saç dökülüyor gibi geliyor. Bir nevi doğal “saç açıcı” etkisi yapıyor gibi. Duştan sonra değil, sabah işe hazırlanırken kullanıyorum ve işe yarıyor. Bence rutine nasıl entegre ettiğin de önemli, sadece ne zaman sürdüğün değil!

Geri