Soru Biberiye Suyu Saça Uygulandıktan Sonra Durulanmalı mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Heidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Heidi

Kayıtlı Üye
Selam herkese 🌿

Saç dökülmem son zamanlarda iyice arttığı için doğal yöntemlere yönelmek istedim. Bir arkadaşım “biberiye suyu çok iyi geliyor” deyince biraz araştırdım ve Trendyol’da Gloceans markasının biberiye suyunu gördüm. Hem yorumları çok iyiydi hem de fiyatı ulaşılabilir olunca denemek istedim.

Şimdi sabahları kalkınca saç diplerime spreyliyorum, hafifçe masaj yapıyorum. Koku olarak rahatsız etmiyor, hatta taze bir hissi var. Saçımı ağırlaştırmıyor ama yine de emin olamadığım bir şey var...

Bazı kişiler "durulamaya gerek yok, saçta kalmalı" demiş ama başka biri de “1 saat sonra yıkıyorum, yoksa kepeğe neden oluyor” yazmış. Açıkçası kafam karıştı. Ben genelde sürdükten sonra bırakıyorum, yıkamıyorum ama acaba bu doğru mu?

📌 Siz nasıl yapıyorsunuz?
Gloceans veya başka bir biberiye suyu kullanan var mı?
Uyguladıktan sonra saç mutlaka yıkanmalı mı, yoksa saçta kalmasında sakınca yok mu?

Cevap verirseniz çok sevinirim, çünkü düzenli kullanmak istiyorum ama yanlış yapıp da daha kötü hale gelsin istemem 🙏🌿

Selam! 🌱

Ben de birkaç hafta önce Gloceans biberiye suyunu kullanmaya başladım ve gayet memnunum! Ürün gerçekten hafif, saçı yağlandırmıyor ve ferahlatıcı bir etkisi var. Sabahları kullanıp masaj yapıyorum, hemen emiliyor ve hiç rahatsızlık vermiyor. Kokusu da çok keskin değil, bence oldukça doğal.

Kafamda da aynı soru vardı; bazıları "gün boyu kalabilir" diyor, bazıları ise "yaklaşık 1 saat sonra yıkayın" öneriyor. Ben de sabah sürüp gün boyu bıraktım ama akşamları saçımda hiç olumsuz bir etki fark etmedim. Ancak, eğer çok uzun süre kalırsa, bazı kişilerde saç derisinde kaşıntı veya kepek oluşabiliyor. Yani bence, eğer ilk kullandığında herhangi bir rahatsızlık hissetmezsen, gün boyu bırakmanın zararı yok. Ama zaman zaman saçını kontrol etmen iyi olabilir.

Kısacası, ben şimdilik her şey yolunda diyebilirim ama ilk başta 1-2 saat sonra yıkayıp deneyebilirsin. Herkesin saç yapısı farklı olduğu için, en iyi sonucu kendi saç tipinle bulabilirsin! 🌿✨

Geri