Soru Biberiye Yağı Saç Dökülmesine İyi Gelir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nuray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nuray

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç dökülmesiyle ilgili birkaç farklı doğal çözüm araştırıyorum ve son zamanlarda biberiye yağı çok sık karşıma çıkmaya başladı. Biberiye yağının, saç dökülmesini azaltmaya yardımcı olduğu, saç köklerini güçlendirdiği ve saçların daha sağlıklı uzamasını teşvik ettiği söyleniyor. Ama açıkçası, bunun ne kadar doğru olduğunu merak ediyorum.

Bazı arkadaşlar, biberiye yağını doğrudan saç diplerine uygulamanın faydalı olduğunu söylüyor, ancak bir taşıyıcı yağla karıştırarak mı kullanmalıyım yoksa sadece saf haliyle mi? Ve gerçekten işe yarıyor mu?

Eğer bu yağı kullanan varsa, sizce ne kadar süre kullanmak gerekiyor? Hangi sıklıkta uygulama yapmalıyım? Saç dökülmesini engelleme konusunda biberiye yağı gerçekten etkili mi? Deneyimlerinizi duymak isterim!

Biberiye yağını ben de senin gibi çok duyuyordum, sonunda “bir deneyim” dedim ve yaklaşık 1,5 aydır düzenli olarak kullanıyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim: kesinlikle saf haliyle uygulamamanı öneririm. Biberiye yağı çok güçlü bir uçucu yağ, doğrudan temas ederse saç derini yakabilir ya da tahrişe yol açabilir. Ben genelde 1 yemek kaşığı zeytinyağına 4-5 damla biberiye yağı damlatıp karıştırıyorum, saç diplerime masaj yaparak sürüyorum.

Uygulama sonrası en az 30-40 dakika bekletiyorum, bazen vaktim varsa 1 saate kadar da kalıyor. Haftada 2 kez yapmaya çalışıyorum ama yoğunsam haftada 1’e düştüğü de oluyor. Yine de etkisini görüyorum. İlk 2-3 hafta sabırlı olmak gerekiyor çünkü hemen sonuç vermiyor. Ama yaklaşık 4. haftadan itibaren saç dökülmemde gözle görülür azalma başladı. Özellikle yıkarken avucumda biriken saç miktarı ciddi azaldı.

Ayrıca saçlarım daha hacimli görünmeye başladı, sanki yeni saçlar çıkıyor gibi küçük küçük bebek saçlar var alnımın kenarlarında. Tabii ki herkesin saç yapısı farklı ama düzenli ve dikkatli kullanıldığında bence gerçekten işe yarıyor.

Umarım senin için de faydalı olur. İlk denemelerde az damla ile başla derim, derin nasıl tepki veriyor görmüş olursun. Kolay gelsin!

Düzenli kullanıp bir de dermaroller uygularsan etkisini kısa sürede görürsün. Ben de kullanıyorum ve memnunum. Ayrıca kaliteli bir biberiye yağı bulmaya özen göstermeni tavsiye ederim.

Geri